Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ, MOST ili?

Iz HDZ-a požuruju Predsjednicu da se izjasni čija će biti kandidatkinja: "Vrijeme joj brzo istječe"

HDZ požuruje predsjednicu (Foto: Dnevnik.hr) - 3
HDZ požuruje predsjednicu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija HDZ požuruje predsjednicu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 HDZ požuruje predsjednicu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr HDZ požuruje predsjednicu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 HDZ požuruje predsjednicu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 HDZ požuruje predsjednicu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Zbog blokiranih Vladu je često kritizirala predsjednica. Stoga i ne čude izjave iz HDZ-a u kojima od nje traže da se konačno izjasni - želi li potporu stranke na izborima ili ne.

Predsjednica se u Vukovaru držala strogog protokola. Izjava nije bilo. Stoga ni komentara na pritiske iz HDZ-a da se izjasni treba li podršku stranke u predstojećim predsjedničkim izborima ili ne.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

"Mislim da Predsjednica mora se odlučiti da li ide u drugi mandat ili ne i da li želi podršku HDZ-a ili ne. Kada je vrijeme, sada ili za mjesec dana, ali mislim da joj vrijeme brzo istječe" rekao je politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević.

Ima i onih HDZ-ovaca koji smatraju kako nema presinga.

"Prepustimo to predsjednici republike hoće li to biti sada, za tri mjeseca, za 6 mjeseci bitno da je tajming prikladan tako da može pobjediti na izborima2 rekao je saborski zastupnik HDZ-a Miro Kovač.

A može li pobijediti bez HDZ-a? Premijer jasan. "Ja mislim da je potpora HDZ-a jako važna na predsjedničkim izborima" rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

A HDZ-u, tvrdi Bačić, treba vremena za pripremu. "Od trenutka kad prihvati potporu HDZ-a, ako se to dogodi, morat će povući ručnu sa kritikama - toga je i ona svjesna? Ona ima pravo komentirati ta događanja ali ja mislim da rad Vlade Andreja Plenkovića ostavlja predsjednici mogućnost da svoj rejting gradi i na takvom radu Vlade" rekao je predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Posljednjih mjeseci predsjednica je hvalila Most. Oni su se pridružili kritikama premijera kada je u pitanju demografija. Stoga, ima li šanse da dobije njihovu potporu?

" O predsjedničkim izborima nismo razgovarali kad dođe vrijeme za to donijet ćemo odluku. Ako se odlučimo da ćemo ići na predsjedničke izbore Most će imati svog kandidata rekao je predsjednik MOST-a Božo Petrov.

A ako će predsjednica i dalje otezati s odlukom?

"Mislim da bi takvo odugovlačenje moglo biti negativno" rekao je Kuščević.

Negativno ili ne - predsjednica se do daljnjega nema namjeru izjasniti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene