Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Nijedna hvala nije dovoljna''

Pristižu čestitke povodom Ouje: ''Žrtva branitelja dala nam je slobodu, ponos i državu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska danas obilježava Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja u Kninu. Čestitali su Andrej Plenković, Davor Božinović i Nikola Milina.

Svoju čestitku tim povodom građanima je uputio premijer Andrej Plenković na društvenim mrežama. "Svima od srca čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu VRO Oluje. Žrtva branitelja dala nam je slobodu, ponos i državu, a zaštita njihovog položaja i dostojanstva Domovinskog rata naša je trajna obveza!", napisao je Plenković rano ujutro na Twitteru.

Čestiku su uputili potpredsjednik Vlade Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Prenosimo je u cijelosti. "Uvaženi hrvatski branitelji, policijski službenici i službenice, cijenjeni građani i građanke Republike Hrvatske, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja jedan je od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti, datum od kojeg se samostalnost i neovisnost Republike Hrvatske proglašena 1991. godine, uistinu započinje živjeti.

Na putu ostvarenja tog velikog trenutka oslobađanja okupiranog teritorija naše domovine, cijelo vrijeme bila je prisutna hrvatska policija, u početku ratnih zbivanja jedina formalna oružana sila s legitimitetom obrane, a kasnije suvereni partner oslobodilačkoj hrvatskoj vojsci u svim važnim bojnim akcijama i operacijama.

Ponosni u sjećanju na nezamjenjivu, presudnu ratnu ulogu hrvatske policije, prisjećamo se danas prvih hrvatskih redarstvenika, koji su Hrvatsku branili, stvarali i oslobađali svojim životima, a posebice se prisjećamo desetorice policijskih službenika poginulih u vojno-redarstvenoj operaciji 'Oluja'.

Nijedna hvala nije dovoljna za njihovu žrtvu. Na današnji dan 1995. godine Hrvatska je bila ujedinjenija nego ikada sa željom ostvarenja hrvatskog sna o slobodi. Jedinstvena, složna i snažna u namjeri okončanja mučnog razdoblja rata, postigla je željeno, što svima nama treba biti dodatni poticaj za učinkovitije svladavanje današnjih neizvjesnosti i izazova.

S takvom težnjom, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, a posebice policijskim službenicima i pripadnicima specijalnih postrojbi policije, sudionicima ove trijumfalne vojno-redarstvene operacije, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!", stoji u čestitki koju potpisuju glavni ravnatelj policije Nikola Milina i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Čestitao je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

''Na današnji dan, prije 26 godina je započela vojno-redarstvena operacija Oluja koja je označila kraj rata u Hrvatskoj. Danas slavimo pobjedu i prisjećamo se svih poginulih i stradalih u Domovinskome ratu.

Pročitajte i ovo Bakljada na Krčkom mostu - 2 BAKLJADA I U RIJECI VIDEO Spektakularni prizori s Krčkog mosta: Bakljadom odana počast braniteljima poginulima u Domovinskom ratu

Pročitajte i ovo Problemi Knina - 1 Surova stvarnost Knin prije i poslije horde političara: Lani je rođeno samo 150 djece, trećina stanovnika u zadnjih nekoliko godina iselilo je iz grada. No ima i pomaka...

Sjećanje na ove važne događaje, na pobjedu, na žrtvu i na sve stradale neka nam bude inspiracija u izgradnji društva bez ratova, ali i poticaj za zajedničko stvaranje pravednije, solidarnije i tolerantnije Hrvatske. Izgradnja mira kroz dijalog, ulaganje u obrazovanje i izgradnja društva u kojem smo pred zakonom svi jednaki, trajna je obveza naše generacije.

Svim Zagrepčanima i Zagrepčankama i svim braniteljima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja!'', napisao je Tomašević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene