Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša i snijeg za kraj odmora

Kraj uskršnjeg vikenda, gužve na prometnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi se vraćaju kući sa uskršnjeg odmora. Na hrvatskim cestama i granicama su stotine tisuće automobila. S toliko vozila na cestama gužve su neizbježne.

Dva su pravca najopterećenija. Prvi je onaj koji vodi s mora, autocesta A1 iz Dalmacije. Drugi kritični pravac je s istoka prema zapadu, odnosno autocesta A3 na koju se slijevaju sva vozila iz BiH, Srbije, Bugarske i svih istočnih zemalja na putu prema Europi. Usko grlo tog pravca je istočni ulaz u Zagreb, naplatne kućice Ivanja Reka. A one koji su vozili kroz Liku i Gorski Kotar danas je iznenadio i snijeg. Zima je prkosila početku proljeća i povratnicima s mora usporavala vožnju. Ralice su opet u akciji i cesta je začas bila crna, ali opasno mokra. Snijeg je tijekom dana popuštao i pretvarao se u kišu. 'Palo je nekih pet, šest centimetara snijega koji je počeo padati jutros u pola šest. Nije bilo nekih većih problema, molio bih vozače da prilagode brzinu ovim uvjetima', rekao je Anton Crnković iz HAC-a.

Pročitajte i ovo Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije Ilustracija sve na jednom mjestu HAK savjetuje vozače: Provjerite što je najvažnije imati sa sobom ako zapnete u gužvi

>> FOTO: Lika i Gorski kotar pod snijegom

U ostatku zemlje pada kiša. Stotine tisuća ljudi vraćaju se kroz Hrvatsku na putu sa trodnevnog odmora. Podudarnost katoličko-pravoslavnog Uskrsa udvostručila je gužve. Sva vozila koja sa istoka putuju na zapad slijevaju se na naplatne kućice u Ivanjoj Reci. 'Na kraju produženog uskrsnog vikenda imamo gužve kakve smo i očekivali, pojačan promet smjer istok prema zapadu i naravno Dalmacija prema unutrašnjosti', dodaje Irvin Filipović iz HAK-a. Automobili s mora prolaze u Zagreb i ulaze kroz Lučko. Tijekom dana puno je automobila no to je zagrijavanje za večerašnji glavni udar vozila. Službama za pomoć na cesti kraj Uskrsa je dan D. U noćnim satima očekuje se normalizacija prometa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene