U Ministarstvu državne imovine potpisan je Ugovor o kupoprodaji većinskog dijela hotela Makarska između Centra za prodaju i turističke kompanije Valamar Riviere.

Galerija


Predstavnici Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) i Valamar Riviere u srijedu su potpisali ugovor o prodaji i prijenosu 55,48 posto državnih dionica Hotela Makarska, koje će Valamar platiti 172,6 milijuna kuna, a ugovor je potpisan u Ministarstvu državne imovine iz kojeg za kraj ovog ili za idući tjedan najavljuju i potpisivanje ugovora za crikvenički Jadran.

Vezani članci Ruši se zgrada bivše tvornice Kamensko: Na tome mjestu niknut će luksuzni stanovi - 7 Ruši se Kamensko: Na mjestu uništene tvornice niknut će luksuzni stanovi Hitna pomoć, ilustracija Maturantica kolabirala zbog vrućine nakon što je dva i pol sata pisala esej pod maskom

Ministar državne imovine Goran Marić kaže da na taj način Valamar dobiva dobar hotel, a grad Makarska nova radna mjesta. Prihvaćene su ponude i za hotele Jadran Crikvenica i Klub Adriatik, dok je za Maestral u Dubrovniku ponuda odbijena.

"Rezultirao je jednim iznimnim uspjehom za državni proračun od 172 milijuna kuna i s jamstvom investicije od 615 milijuna kuna. To je dosada nezapamćeno u hrvatskoj privatizacijskoj praksi, da u jednom ovako malom gradu se jamči investicija veća od pola milijarde kuna", rekao je Marić.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr