Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

VREMENSKA PROGNOZA

Vikend pred nama sunčan, ali budit ćemo se uz minuse: Ipak, stižu i topliji dani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je sunčan, ali još uvijek i malo prohladan jesenski vikend. Čekaju nas dani idealni za boravak na otvorenom. Više doznajte u prognozi Ane Bago Tomac.

Čeka nas sunčan, ali još uvijek i malo prohladan jesenski vikend. Osobito će hladno biti ujutro u kopnenim krajevima - u gorju, ali i drugdje u unutrašnjosti može biti i slabog mraza, jer će se jutarnja temperatura spustiti opet i koji stupanj ispod nule. Zato tijekom dana sunčano, i to ne samo sutra nego i u subotu te nedjelju, a malo će i zatopliti. Sve u svemu, dani idealni za boravak na otvorenom.

Sunčano i stabilno vrijeme podržavat će prostrana anticiklona, ali bez oblaka ohlađivanje će biti jače pa će često biti magle.
U prvom dijelu dana u središnjem dijelu umjereno ili ponegdje i pretežno oblačno, a tamo gdje neće biti oblaka - primjerice u gorskoj Hrvatskoj ili na istoku unutrašnjosti - temperatura će biti osjetno niža - uglavnom između -2 i najviše 3 stupnja. Pri tlu je zato moguć i slab mraz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vremenska prognoza Temperature u padu: Meteorologinja upozorava na pojavu zbog koje bi nam jutra mogla biti prilično neugodna

Na Jadranu sunčano i još uvijek vjetrovito zbog jake bure s olujnim udarima. Temperatura od 7 do 12.
U središnjoj Hrvatskoj u drugom dijelu dana će prevladavati sunčano, a temperatura se u odnosu na današnju neće previše mijenjati - bit će između 13 i 15 stupnjeva Celzijusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz babljeg lita u jesen VIDEO Drama na moru: Pogledajte kako se trajekt bori s orkanskom burom

Na istoku Slavonije također sunčan dan, uz slab vjetar i temperaturu od 12 do najviše 15 stupnjeva. Ipak, na krajnjem istoku oblaka će biti više, pa će kasnije poslijepodne biti umjereno ili pretežno oblačno.

Istru čeka sunčan dan i za Jadran, dok će u gorskom dijelu poslijepodne biti i umjerene naoblake. Bura će slabjeti prema kraju dana na umjerenu do jaku.

U Dalmaciji će malo oblaka biti i na južnom dijelu, ali u većem dijelu prevladavat će sunčano. Bura će prema kraju dana malo oslabjeti, pa više neće biti olujnih udara.

Na kopnu se nastavlja uglavnom sunčano s umjerenom, samo u istočnim područjima i povećanom naoblakom. Ujutro će često biti magle pa i mraza, a u ponedjeljak će magla biti dugotrajnija u većini unutrašnjosti.

Na Jadranu sunčano, ali i dalje dosta vjetrovito. Sve dane puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima koji će oslabjeti u nedjelju nakon čega će zapuhati sjeverozapadnjak.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene