Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bespravne grobnice na cavtatskom groblju, koje u nedavnoj akciji bagera ministarstva graditeljstva i zaštite okoliša nisu porušene mogle bi na kraju biti legalizirane. Rušenje je za sada zaustavljeno zbog ekshumacije, ali uspiju li vlasnici u međuvremenu legalizirati grobnice daljnjeg rušenja neće ni biti.


Ekshumacija iz ovih devet grobnica očito je previše mučna, da nikome u Cavtatu nije u cilju nastavljanje rušenja bespravno izgrađenog groblja. 

Vezani članci Andrej Plenković i Alen Runac Kandidat za varaždinskog gradonačelnika, sadašnji direktor groblja, uz račun za grobnu naknadu poslao i - svoju fotografiju Slika nije dostupna Misteriozno nestala nadgrobna ploča legendarnog glazbenika!

Čak su i općinske vlasti, koje su prijavile bespravnu gradnju, odlučile izaći u susret vlasnicima grobnica koji se presretni raspletom situacije, a rušenja, kažu, u stvari nije ni trebalo biti.

No, bageri su samo provodili Zakon, koji kaže da za proširenje groblja treba imati dozvolu. Investitor Enerik Vidak navodno je i tražio, ali je nikada nije dobio.

Razlog tome je i činjenica da je groblje u Cavtatu zaštićena kulturna baština na kojoj se ne smije graditi.

No, nadležne službe možda ovoga puta budu popustljivije, jer ekshumaciju, čini se, svi žele izbjeći.

Cijeli priču o groblju u Cavtatu pogledajte u priloženom video dodatku.