Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučer smo izvijestili o slučaju da se jedan hrvatski carinik navodno neprimjereno ponio prema mladoj slovačkoj turistici, zatraživši od nje oralni seks kako bi nju i društvo pustio u Hrvatsku. U međuvremenu je reagirala Carinska uprava, a njihovo priopćenje donosimo u cjelosti.


'U vezi s informacijama koje su se tijekom dana 20. srpnja pojavile u javnosti o navodnom neprimjerenom ponašanju carinskih službenika na Carinskoj ispostavi Plovanija tijekom ponedjeljka, 18. srpnja prema slovačkim turistima, Carinska uprava je poduzela žurne radnje radi utvrđivanja relevantnih okolnosti i eventualne umiješanosti carinskih službenika u sporni događaj.

Vezani članci Bijeli lavovi U vozilo im uskočio prekrasni bijeli lav, vodič im poručio da se samo opuste Koronavirus, ilustracija U Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj rekordni broj zaraza koronavirusom

Provedenim detaljnim provjerama, međutim, nije utvrđeno bilo kakvo postupanje carinskih službenika prema slovačkim turistima na način kako je to preneseno u objavljenom sadržaju, odnosno pouzdano je utvrđeno da carinski službenici nisu umiješani u sporni događaj na graničnom prijelazu Plovanija.

 S obzirom na navedeno jasno je da je sadržaj i ton objavljene informacije posve netočan i krajnje tendenciozan. Pri tome ističemo da sadržajni karakter objavljene informacije nedvosmisleno ukazuje na okolnosti postupanja granične policije koja je ima propisana ovlaštenja i primarnu nadležnost u području otkrivanja zlouporabe droga.

Stoga odbacujemo sadržaj svih navoda kojima se carinski službenici apriori ističu kao odgovorni za krajnje degutantno i etički neprihvatljivo ponašanje u obavljanju službenih dužnosti.'