Rovinj
Rovinj Foto: Srećko Niketić/Pixsell

Šest austrijskih magazina na naslovnicama je danas objavilo fotografije iz – Istre.


Čak šest austrijskih magazina na naslovnicama je istovremeno objavilo Istru.

''ADAC Reisemagazin, Alpe Adria Magazin, DUMONT, DER FEINSCHMECKER, MERIAN prestižni su turistički i lifestyle magazini koji su svojim čitateljima u predsezoni predstavili Istru kao blisku i atraktivnu destinaciju, pružajući im pregršt informacija te savjeta za putovanje i boravak na najvećem hrvatskom poluotoku - njihovom najbližem Mediteranu'', stoji u priopćenju Turističke zajednice Istarske žaupnije. Nekoliko dana ranije magazin Kurier Freizeit Istri je posvetio osam stranica teksta.

Turisti u Dubrovniku - 2 Danas ih se može prebrojiti i golim okom, a prije korone za to je trebao - brojač ljudi: Jug Hrvatske suočava se s velikim problemom

''Istra je danas svjetski turistički brend što potvrđuju česte i brojne reportaže i novinarski napisi u uglednim svjetskim medijima, čime se svakako neizmjerno ponosimo. Kada se u jednom danu na kiosku pojavi čak šest magazina u Austriji i Njemačkoj koji donose priče o ljepotama naše regije, to je povijesni uspjeh'', izjavio je istarski župan Boris Miletić.

Plaža - 2 Smještaj na obali je poskupio, usporedili smo kakve su cijene kod konkurencije i mogu li nam odvući goste

Župan je dodao da je Istra lani, usprkos pandemiji, ostvarila najbolje turističke rezultate u zemlji. ''A prema dosadašnjim pokazateljima, ova će sezona biti iznad svih očekivanja, što znači da smo prepoznati kao sigurna i poželjna turistička destinacija'', poručio je Miletić.

Istru na austrijskim naslovnicama direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević nazvao je ''hat-trickom istarske turističke utakmice''. ''To je zgoditak o kakvom nismo ni sanjali, jednostavno, dogodio se trenutak u kojem se sve poklopilo'', zaključio je.