Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocijenio je danas, prilikom obilježavanja Dana žena, kako niti jedna antirecesijska mjera premijerke Jadranke Kosor i HDZ-a nije ni djelomično realizirana.


'Radi se o potpunom kolapsu gospodarske politike i nema razloga očekivati da će se s bilo kakvim paketom mjera nešto promijeniti', ustvrdio je. Po njegovom mišljenju, za djelovanje antirecesijskih mjera u Hrvatskoj potrebno je pokretanje razvojnih procesa, te spremnost na snažne i radikalne rezove, a naročito restrukturiranje javne potrošnje. Jedini rez u proračunu koji je u ovoj Vladi napravljen, načinio je bivši premijer Ivo Sanader za 6 milijardi kuna, ustvrdio je Čačić.

Vezani članci Kršenje mjera u Oklaju - 2 Bez koronamjera na dočeku Milanovića: "Pa zdrav narod. Mislim, zdrav u glavi" Koronavirus u Sydneyju Nakon najvećeg ovogodišnjeg dnevnog porasta brojki pooštravaju mjere: ''Brojevi ne idu u smjeru kojem smo se nadali''

Čačić ne misli da je situacija u Hrvatskoj slična onoj u Grčkoj, no dodao je da ako se nastavi pritisak na realni sektor on će se potpuno raspasti te bi nam se tada mogla dogoditi 'Grčka'. Poljoprivrednu politiku u Hrvatskoj nazvao je 'potpuno promašenom i usmjerenom na kupovanje glasova', a za prosvjede seljaka zbog poticaja rekao je kako seljaci na prosvjede imaju pravo jer kada odgovorna vlast nešto obeća mora održati svoja obećanja. (Hina)