Oleg Butković (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Oleg Butković (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u srijedu kako pregovori oko sastavljanja Vlade moraju biti efikasni i trajati kraće nego prošli put.


Šef HDZ-a Andrej Plenković rekao je za N1 kako će današnje konzultacije kod Predsjednice biti inicijalne i na njih ne dolazi s potpisima. Dodao je kako će se samo konzultirati.

"Treba dogovoriti program, neke detalje, to je dobro i zbog grešaka koje su se radile u prošlosti. Pregovori moraju biti efikasni i moraju trajati kraće nego prošli put", izjavio je Butković novinarima uoči početka sjednice Vlade.

Upitan što očekuje od konzultacija kod Predsjednice, odgovorio je kako je to nešto što se mora obaviti. Pregovori još traju, uskoro će se podnijeti potpisi, a procedura ide normalno, kazao je.

Butković nije želio komentirati hoće li biti promjena u njegovom ministarstvu, ustvrdivši kako Vlada mora biti efikasna, a "ministarstva strukturirana i prilagođena problemima i činjenici da imamo puno problema i u 2017. godini, koji nam dolaze na naplatu". (Hina)