Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDSSB-ov Dinko Burić optužuje:

'SDSS u Saboru nastupa kao četnička velikosrpska ćelija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorada Pupovca je Dinko Burić nazvao 'perfidnim četničkim vojvodom u pričuvi'.

Zastupnik HDSSB-a Dinko Burić optužio je u petak SDSS-ovog Milorada Pupovca za "drske i provokativne izjave i ponašanje", poručivši kako je "došlo vrijeme da se kaže dosta velikosrpskim i četničkim provokacijama u Hrvatskom saboru".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog Burića i Glavaša Policija se bavi govorom mržnje usmjerenim protiv Pupovca Slika nije dostupna 'To je istina' Burić podržava Glavašev istup na Facebooku

"Klub SDSS-a se toliko osilio da sada i otvoreno nastupa kao četnička velikosrpska ćelija u Hrvatskom saboru. Sramota je da u Hrvatskom saboru još uvijek sjede deklarirani četnički vojvode, provoditelji velikosrpske agresije, pa i njihovi potomci, dok su u isto vrijeme mnogobrojni hrvatski heroji još uvijek progonjeni", rekao je Burić na konferenciji za novinare nakon što je Pupovac podijelio novinarima selotejpe, aludirajući na posjet Branimira Glavaša Saboru.

Niti jedan zakon o aboliciji ne može, kaže Burić, "sprati hrvatsku krv sa ruku provoditelja velikosrpske i četničke agresije koji danas sjede u Saboru".

Burić je poimenice napao i sve članove saborskog Kluba SDSS-a.

"Vojislav Stanimirović, koji sada uživa u saborskoj mirovini, deklarirani je četnički vojvoda kojem nikad hrvatski narod neće zaboraviti njegovu izjavu u kameru 18. studenoga 1991., kada je prilikom ulaska četnika i JNA u vukovarsku bolnicu rekao da je 'konačno palo poslednje ustaško uporište'", rekao je Burić.

FOTO Sabor: Glavaš nazdravljao povratku, Pupovac podijelio - selotejp

"Mile Horvat, ili kako ga u Slavoniji i Baranji nazivaju Mile 'Topdžija' tukao je 1991. i 1992. iz okupirane Baranje po Osijeku i slobodnim dijelovima Hrvatske koji su bili u dometu njegovih topova", nastavio je Burić.

Prozvao je i SDSS-ovca Dragana Crnogorca rekavši da se radi o sinu Miomira Crnogorca, ministra saobraćaja i veza u tzv. Vladi Srpske oblasti Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema, koji je 20. studenog 1991. na sjednici tzv. Vlade u Erdutu, kada se odlučivalo o sudbini zarobljenih hrvatskih branitelja i civila na Ovčari, po koje je došao pukovnik Službe državne bezbednosti Bogdan Vujić da ih odvede u srpske logore, bio među najglasnijima od onih koji nisu bili da ih se odvede u logore već da ih se likvidira.

Pupovca je Burić nazvao "perfidnim četničkim vojvodom u pričuvi, dosljednim prikrivenim provoditeljom Miloševićeve velikosrpske politike u Hrvatskoj koji je, samo zahvaljujući tadašnjoj odluci pokojnog predsjednika Tuđmana, imao mogućnost koju nije znao cijeniti i biti danas to što jest".

Optužio je Pupovca da "provodi verbalni genocid nad hrvatskim narodom u Hrvatskom saboru". Kad je danas donio selotejp pitam ga hoće li da na iduću saborsku sjednicu mi donesemo čahure granata koje je Mile "Topdžija" ispaljivao po Osijeku i ostalim dijelovima Hrvatske, pitao je Burić.

"Savjetujem mu da skine selotejp sa usta svih onih agresora koji i danas šute o tome gdje su nestale hrvatske žrtve", poručio je Burić Pupovcu s konferencije za novinare HDSSB-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene