Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bura u splitskoj gradskoj vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnici s liste Velog mista demonstrativno su napustili gradsku Upravu i HDZ, te sa sobom poveli i vijećnike umirovljenika.

Ljutiti što nisu pokrenuti obećani unosni projekti, HDZ-u su dali ultimatum od dva mjeseca da napravi po njihovom ili od koalicije ništa. 

Pročitajte i ovo Alice Wood tragična smrt Pregazila zaručnika nakon svađe pa lagala da je riječ o nesreći: "Osoba kojoj je najviše vjerovao je osoba koja mu je oduzela život" Ilustracija U kritičnom je stanju Dobio metak u glavu pa prehodao dva kilometra do prijateljeve kuće: Tučnjava eskalirala zbog svađe oko žene

Sve je počelo svađom oko kapitalnog splitskog sportsko - poslovno stambenog projekta Brodarica vrijednog 500 milijuna kuna.

Investitori su tajni, a oporba i poduzetnici skočili su na noge optužujući HDZ da pod krinkom sporta moćnim investitorima namještaju unosnu stanogradnju. Projekt je glasanjem do daljnjeg odbačen. 

No, daleko veći skandal zbio se u pauzi sjednice kada su vijećnici poduzetnici obznanili novinarima da napuštaju gradsku Upravu na dva mjeseca. Nagovorili su na bijeg i dva vijećnika Stranke umirovljenika,vode ih sobom. 

Vratit će se kažu samo ako HDZ hitno pokrene velike gradske projekte za koje su se oni zalagali . Oporba uzvraća da poduzetnici pred lokalne izbore samo peru ruke od neuspjeha.

Više o ovoj priči saznajte u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene