Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od ukupno 36 milijardi kuna koliko je na godinu potrebno za isplatu mirovinu, državi je prošle godine nedostajalo čak 17 milijardi.


Broj umirovljenika u Hrvatskoj gotovo se izjednačio s brojem radnika. Na 115 zaposlenih dolazi čak stotinu umirovljenika! Zbog toga se mirovinski sustav već duže vrijeme ne može sam financirati, pa osim iz doprinosa, novac za mirovine stiže i iz državnog proračuna.

Mirando Mrsić predstavio mirovinsku reformu, od 1. siječnja VEĆE mirovine

Vezani članci Slika nije dostupna Formula za propast: Stara nacija, manje djece, više nezaposlenih Slika nije dostupna MRSIĆ PREDSTAVIO REFORMU: Od 1. siječnja novosti su...

Od ukupno 36 milijardi kuna koliko je na godinu potrebno za isplatu mirovinu, državi je prošle godine nedostajalo čak 17 milijardi. No, ministar Mirando Mrsić tvrdi kako je mirovinski sustav održiv, te kako isplata mirovina nije ugrožena.

'Sustav je stabilan, sustav će i dalje isplaćivati,a mirovinski sustav smo razdvojili na dva sustava, jedan je koji se financira iz doprinosa, što mi izvajamo iz plaća i drugi koji je vezan uz posebne zakone koji se treba i mora financirati iz poreza jer nije vezan uz doprinose', rekao je ministar rada i mirovinskog sustava, Mirando Mrsić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook