Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretna 2014.!

MRSIĆ PREDSTAVIO REFORMU: Od 1. siječnja novosti su...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić na predstavljanju novosti u mirovinskom sustavu rekao je da će početkom sljedeće godine mirovine biti veće.

Ministar Mirando Mrsić na konferenciji za novinare predstavio je novosti u mirovinskom sustavu koje stupaju na snagu s početkom 2014. godine.

Pročitajte i ovo Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko Ilustracija objavio HZMO Dio umirovljenika trlja ruke: Počinje isplata dodatka, objavljeno kada

Mirovinska reforma počinje s prvim minutama sljedeće godine. Novim zakonom sa 60 godina života i 41. godinom staža, građani će moći u redovitu mirovinu u punom iznosu.

Između ostalog, novi zakon regulira i odlazak u mirovinu sa 67 godina života. No, to će vrijediti tek od 2038. - dakle o radu do 67. rođendana trebaju razmišljati oni rođeni nakon 1971.

Sabor o Zakonu o mirovinskom osiguranju

Hrvatski je problem starenje stanovništva, velik broj umirovljenika, a sve manji zaposlenih. Mirovinski sustav treba detaljno reformirati. I građani su svjesni kako je ovaj postojeći neodrživ.

Mrsić je na konferenciji rekao kako će 180.000 korisnika koji primaju mirovinu preko pošte, to i dalje moći, ali svi koji u mirovinu odlaze od 1. siječnja 2014., svoje će mirovine dobivati preko tekućeg računa u bankama.

Ministar ističe i kako će od siječnja biti novi izračun mirovina te da će one biti nešto veće. Pokazao je to na primjeru mirovine od oko 3.000 kuna. Prema sadašnjoj formuli, mirovina bi rasla na 3.121 kunu, međutim od 1. siječnja, prema novoj formuli za usklađivanje, ona će iznositi 3.146 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene