Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dušični oksid

OPASNA ZARADA Evo kako neki Britanci zarađuju na našoj obali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladim Britancima policija čini se ne može ništa, osim ih teretiti za carinski prekršaj.

Mladi Britanci koji posjećuju festivale elektronske glazbe na hrvatskoj obali 'pucaju' se dušičnim oksidom.  

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Splitski aerodrom - 1 PRIPREME ZA ULTRU? Dvoje Britanaca palo na splitskom aerodromu, pogledajte što im je sve policija pronašla u prtljazi

Taj plin, za dvije do tri kune po komadu, nabavljaju u ampulama za pripravljanje šlaga u ugostiteljstvu, piše ŠibenikIN, nakon čega ga posjetiteljima festivala elektronske glazbe prodaju za 50 ili 100 kuna po dozi.

Plin se u ampule i balone utjeruje pomoću aparata za šlag i zatim se prodaje svima koji se žele 'ušlagirati' na način koji je u Britaniji zabranjen, a u Hrvatskoj nije kriminaliziran jer se ovaj plin ne nalazi na popisu droga.

Policajci onima koji posjeduju i prodaju ovaj plin uglavnom ne mogu ništa osim ih teretiti za carinski prekršaj.

Iako na šibenskom području, piše ŠibenikIN, ne obrađuju toliko intenzivno dilere plina na taj način, na Zrću je samo prošle godine carina oduzela 3.566 ampula s plinom N2O, 915 balona i 27 dozera u koje se nataknu ampule i baloni u koje rasprskavaju plin.

Drogiranje takozvanim 'plinom za smijanje' poprima masovne razmjere, ali tijela nadležna za prevenciju i zlouporabu droga još se nisu ozbiljnije bavila tom problematikom. Inače, dušikov oksid nakon udisanja izaziva osjećaj euforije i opuštanja, a ima onih koji dožive blage halucinacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene