Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Najviše se javljao

'Najbrbljaviji' zastupnik: Nisam se natjecao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema statistici Sabora, raspravljene su 482 točke dnevnog reda, održano je pet sjednica, zastupnici su postavili 10.000 pitanja, a najaktivniji je bio Branko Vukšić.

Najaktivniji zastupnik je laburist Branko Vukšić. 'Meni je dužnost javljati se za riječ', kaže Vukšić. Dodaje kako se nije 'natjecao da bude prvi'. 'Jednostavno govorim kad imam potrebe za govoriti. Pripremam se za svaku sjednicu, dolazim svaki dan, osim kad sam na službenom putu', kaže najaktivniji zastupnik u Saboru ove godine.

Pročitajte i ovo Glasanje u Saboru - 14 peglale se kartice Objavljeni troškovi zastupnika - stanovi, putovanja, automobili: Pogledajte koji su najviše potrošili Slika nije dostupna Dnevnice, auto... SABOR OBJAVIO TROŠKOVE Evo koliko su novca poreznih obveznika potrošili zastupnici i tko su rekorderi

Komentirao je i podatak da je predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko, govorio samo četiri puta. 'Ja bih takvim saborskim zastupnicima oduzeo plaću. Saborski zastupnik koji govori četiri puta nije zaslužio plaću. Treba definirati koja je zapravo naša uloga. Naša uloga je iznositi stavove, mišljenja. Karamarko je rekao da on radi posao u stranci, pa neka ga stranka plati', kaže Vukšić.

Evo koliko su zastupnici potrošili protekle godine

Smeta ga što mnogi zastupnici dolaze samo petkom kada treba izglasati neki zakon. 'Pogledajte koliko SDP-ovaca dolazi samo petkom dići ruku. Pitajte li znaju li, kad izlaze iz sabornice, zašto su digli ruku. 90 posto ne zna za što su digli ruku, jer nisu pročitali niti jedan zakon. Pitajte sve saborske zastupnike Laburista znaju li o čemu su govorili i glasali, pa ćete vidjeti razlike, a to su vrlo bitne razlike', zaključuje Vukšić.

Kad je Kerum radio na terenu?

Na pitanje koliko su mu uvjerljiva opravdanja da zastupnika nema u sabornici jer rade na terenu, kaže da to nije istina. 'Ne rade na terenu. Kad je Kerum radio na terenu? Kako ono pjeva po birtijama, mislim, to su smiješna opravdanja', kaže Vukšić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene