Obavijesti Pretražite Navigacija
"To je žalosno"

Jedan od najbogatijih Hrvata: "Vlada nema alternativu, oporba je još gora... Mi smo još u socijalizmu"

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Branko Roglić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija
Vlasnik Orbica Branko Roglić izjavio je uoči sastanka predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) s premijerom Andrejem Plenkovićem da će se na današnjem sastanku u Vladi ponajprije razgovarati o radnom zakonodavstvu i poreznom rasterećenju.

"Trebalo bi se napraviti više toga vezano za reforme, najviše nas muči radno zakonodavstvo te trebamo rasteretiti gospodarstvo. Postoji pokušaj da se rasteretiti poduzetnike, ali treba još pričekati...", kazao je Roglić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Iskazao potporu Ukrajini Plenković nakon samita u Moldaviji: "Ovo je novi format suradnje, u ovako velikoj krizi dobar je i koristan." Osvrnuo se i na oslobađanje Hrvata u Zambiji Andrej Plenković Govorio u Bratislavi Plenković o sukobima na Kosovu: "Da bilo koji čelnik u Srbiji prizna tu zemlju, ne bi imao perspektivu u politici"

Na pitanje vidi li na vlastitom primjeru kako ima viška novca, Roglić odgovara:

"Viška novca nikad nema, to nećete doživjeti. Ova vlada nema alternativu, a mislim da je oporba još gora. To je žalosno, ali nema alternativu", kaže Roglić.

Istaknuo je da Vlada nije napravila dovoljno da se rastereti gospodarstvo.

"Prije toga treba se zahvatiti troškovni dio proračuna", kaže Roglić.

Upitan treba li Vlada subvencionirati brodogradnju, Roglić poručuje kako ne bi trebala subvencionirati ništa osim uskog područja koje uključuje Hrvatske šume, Hrvatske vode, eneregtiku, komunikaciju s otocima...

"Ostalo sve treba privatizirati, to je odlika kapitalizma, mi smo mentalno još u socijalizmu", kaže Roglić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene