Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavljeno je pismo hrvatskih biskupa za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.


Hrvatski biskupi, kardinal Josip Bozanić, nadbiskup đakovačko – osječki i predsjednik HBK, Marin Srakić, nadbiskup riječki Ivan Devčić, te nadbiskup zadarski, Želimir Puljić, poručuju kako u Europsku uniju ne smijemo ući na koljenima. Odbacuju tezu da su euroskeptici, ali dodaju kako im nije svejedno kakva će nova Europa biti.

Vezani članci Papa Franjo na konferenciji (Foto: AFP) "Zbog skrivanja svećeničke pedofilije Katolička crkva je postala samoj sebi najgori neprijatelj" Slika nije dostupna PAPA UPUTIO BISKUPIMA VAŽNO PISMO "To je grijeh koji nas sramoti"

'Doista, nismo ovdje od jučer. U Europi nismo stranci, i nismo bez 'osobne iskaznice i osobne prtljage'. Prepoznatljivi smo po svom imenu, po kojem nas i drugi prepoznaju, a tako prepoznati na taj se poziv i odazivamo', kažu biskupi.

Kardinal Josip Bozanić osvrnuo se i na Papino pismo isprike povodom pedofilskih skandala. 'Kad Papa govori, onda govori u ime čitave Crkve i mi stojimo iza njegovih riječi', kazao je zagrebački nadbiskup, dodajući kako pismo nije zakašnjelo, već je došlo u vrijeme kad je i trebalo doći.

'Svatko tko dođe do spoznaje tako nečeg dužan je prijaviti to civilnim vlastima i svatko tko zataškava - griješi. Ako se nekome nešto dogodilo, i to netko zna, onda je dužan to prijaviti. Kao da se nešto dogodi u školi…I tu moramo biti u istom odnosu, jer svi imaju iste dužnosti i prava u društvu. To su teške stvari i tome se mora odgovorno, a ne ideološki pristupiti, s nastojanjem da se to u društvu ne javlja i ne ponavlja. U javnosti se o tome selektivno govori, a treba se pristupati na isti način prema svima', rekao je Bozanić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju