Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Bozanić: 'Hvala Bogu na svim prometnim sredstvima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Josip Bozanić danas je kod crkve Majke Božje Jeruzalemske na Trškome Vrhu u Krapini predvodio misu 40. jubilarnog vozočašća.

- Zavalni smo Bogu za sva prometna sredstva koja u ljudskome životu predstavljaju značajnu pomoć. Ona skraćuju udaljenosti te omogućuju susretanja i međusobno povezivanje ljudi, rekao je predsjednik HBK Josip Bozanić.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća

Zagrebački nadbiskup je napomenuo da se trebamo radovati otvaranju novih dionica cesta u domovini, dodajući kako istodobno stalno trebamo usavršavati i svijest o uzajamnim dužostima svih onih koji se tim sredstvima služe.

Kardinal je iznio i crne statističke podatke o broju poginulih na
cestama, ističući da je najtragičnija godina na našim cestama bila 1979., kada je poginulo 1605 osoba. Samo ove godine do 30. travnja na hrvatskim su cestama poginule 173 osobe, a od 1970. do danas 39.863 osobe, upozorio je.

- Potrebno je mijenjati mentalitet i promicati prometnu kulturu
odgovornosti. Naše obitelji i druge odgojne ustanove, osobito škola i Crkva, na tom području imaju osobit zadatak. S ovoga mjesta upućujem poziv svima koji upravljaju vozilima da razboritim i odgovornim ponašanjem pridonesu sigurnosti putnika i smanjenju broja nesreća na cestama jer je u pitanju naša ljudska i vjernička odgovornost, rekao je kardinal Bozanić.

Zagrebački nadbiskup spomenuo je primjer susjedne Slovenije, u kojoj se svjesnije poštuju prometna pravila, "što govori o funkcioniranju države, njezine zakonodavne i izvršne vlasti".

- Iako posljednjih godina opažamo stanovite pomake kod nas, željeli bismo da naša policija bude još prisutnija i učinkovitija na našim cestama u službi reda i sigurnosti građana, rekao je među ostalim kardinal Bozanić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene