Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li nam ugroziti Poglavlje 23

'Svatko ima pravo na pošteno suđenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Svatko ima pravo na pošteno suđenje u skladu s hrvatskim zakonima', rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković na upit novinarke Dnevnika Nove TV o intervjuima koje je za austrijske medije dala Mirjana Sanader.

Mirjana Sanader je za austrijske medije izjavila kako njezin suprug Ivo u Hrvatskoj neće imati pošteno suđenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar pravosuđa 'Nemamo saznanja da je u Austriji pokrenut postupak' Slika nije dostupna Slučaj Sanader Pusić: Uhićenje Sanadera nije bio uvjet EU-a

>> Vraća li MUP računala oduzeta Mirjani Sanader?

>> HHO: M. Sanader su ugrožena ljudska prava

>> 'Atmosferu u RH uspoređuju s komunizmom'

Na pitanje hoće li takva slika koja se stvara u javnosti naštetiti Hrvatskoj kada su u pitanju pregovori na Poglavlju 23, ministar pravosuđa nije odgovorio.

Podsjetimo, Mirjana Sanader je izjavila kako se brine hoće li njezin suprug u Hrvatskoj imati pošten postupak, te da su se vlasti usredotočile na nju i njezinu kći jer im Ivo Sanader nije dostupan. U tom smislu požalila se na oduzete putovnice, nepuštanje u kuću i sve to, kako je rekla, bez objašnjenja i argumenata.

Mirjana Sanader je rekla i kako su ona i njezina kći praktički u kućnom pritvoru te da ih uhode i prisluškuju, iako ni za što nisu optužene. Izjavila je i da u Hrvatskoj općenito vlada atmosfera straha, koju ljudi uspoređuju s komunizmom u kojem kako je rekla, ona zapravo i nije doživjela jer je nakon srednje škole otišla u Austriju i živjela u slobodi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene