Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavili povrat za početak tjedna

Vraća li MUP računala oduzeta Mirjani Sanader?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirjani Sanader još nisu vraćena računala oduzeta u sklopu istrage.

HHO je u subotu izvijestio da je dobio jamstva kako će računala biti vraćena početkom tjedna. Predsjednik HHO-a, Ivan Zvonimir Čičak, iznoseći zaključke HHO-a o navodima Mirjane Sanader, rekao je da se ona požalila kako policija još nije vratila oduzeta računala, koja su njoj i njezinoj kćeri, kako je navela, sredstvo rada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čičak o zaključcima HHO-a 'M. Sanader je kćerima navodno uplaćivala 1.000 kn mjesečno' Slika nije dostupna Rasprava o pismu HHO: M. Sanader su ugrožena ljudska prava

>> 'M. Sanader je kćerima navodno uplaćivala 1.000 kn mjesečno'

Na konferenciji za novinare Čičak je izjavio kako je HHO dobio obećanje od USKOK-a i MUP-a da će računala biti vraćena početkom ovoga tjedna, ukoliko u njima ne budu pronađeni sadržaji koji bi mogli biti predmetom istrage. U tom slučaju, rekao je, policija će zadržati tvrde diskove s podacima.

Podsjetimo, HHO je u subotu iznio svoje zaključke o žalbi Mirjane Sanader. Između ostaloga, u HHO-u su zaključili kako se dio medija nekorektno ponio prema obitelji Ive Sanadera, ali je naglašeno kako je i sama Mirjana Sanader odgovorna za medijsku pompu, kada je pozvala medije jer ih je policija legitimirala ispred kuće.

Što se tiče prigovora zbog nemogućnosti podizanja osobnog dohotka u banci i javne objave stanja na bankovnom računu, mišljenje članova odbora bilo je podijeljeno. Naime, kako je izvijestio Čičak, dio članova smatrao je da interes javnosti ima prevagu nad bankovnom tajnom, a pravnici su pak iznijeli stav da je iznošenje podataka u javnost o stanju na računima povreda zakonom zajamčene bankarske tajne.

O, kako je rekao, spornoj isplati 130.000 kuna, Čičak je izvijestio da se ne radi o toj svoti, već o 110.000 kuna, koji su, kako kaže, kao autorski honorar za knjigu i plaće Mirjani Sanader isplaćeni 14. prosinca 2010. četiri sata prije sudske blokade naloga.

Govoreći o računima dviju kćeri bivšeg premijera, Čičak je rekao da se navodno radi o novcu koji je Mirjana Sanader svaki mjesec po tisuću kuna uplaćivala na njihove račune, ali je dao do znanja da ne zna koliko vremena unatrag.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene