Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja naložilo je Borni Rajić, bivšoj supruzi Luke Rajića, da ukloni bespravno dograđene objekte na stanciji u blizini Rovinja.


Borna Rajić bi trebala ukloniti zid visok dva metra, kao i bespravno sagrađen gospodarski objekt, a ako se to ne dogodi, sporne građevine rušit će Ministarstvo, piše Jutarnji list.

Vezani članci Ivica Šušković Ovaj je hrvatski branitelj nakon potresa sam morao srušiti svoju kuću: "Slušati vrisku djece... Prvi put u životu me ulovila panika" Panorama Rovinja (Foto: Dnevnik.hr) Goran Subotić kandidat SDP-a za gradonačelnika Rovinja

Bornin bivši suprug Luka Rajić kupio je stanciju Gatti na periferiji Rovinja prije pet godina, a zatim je bez građevinske dozvole dogradio gospodarski objekt. 

Nakon toga je otkupio okolno zemljište i zatvorio javni put te zidom visokim gotovo dva metra ogradio oko deset hektara državnog poljoprivrednog zemljišta. 

Oko imanja postavio je tjelohranitelje tako da mu se gotovo nitko nije usudio približiti, a otkupio je i okolne parcele. 

Sve je to izazvalo veliko nezadovoljstvo poljoprivrednika koji su koristili i uređivali taj put. 

Poslije je Luka Rajić nekoliko puta uz pomoć svojih veza pokušao legalizirati bespravnu gradnju, a kad mu to nije uspjelo, cijelo je imanje prenio na svoju, sada bivšu, suprugu Bornu. 

Protiv nje Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja sada vodi dva sudska spora po pitanju bespravne gradnje.

Prema riječima glasnogovornice Ministarstva zaštite okoliša, Kate Gojević, Ministarstvo je Borni Rajić naložilo rušenje, no budući da ona nije postupila u skladu s rješenjem, donesen je zaključak o dozvoli izvršenja.

'Nakon toga je bivša Rajićeva supruga podnijela žalbe u oba predmeta i one su odbijene pa je investitorica pokrenula spor pred Upravnim sudom. Mi smo bespravno sagrađeni objekt uvrstili u plan za uklanjanje, a Građevinska inspekcija je zbog kršenja Zakona o gradnji protiv investitorice podnijela i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka', izjavila je Kata Gojević. 

Dodala je da je Borna Rajić podnijela zahtjev za odgodu izvršenja, ali je i on odbijen.