Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uspjesi sestara Zaninović u taekwondou već su daleko poznati. Ali, Hrvatska ima još jedan par sestara koje suvereno vladaju borilačkim sportom.


U slučaju sestara Znaor iz Malinske na otoku Krku, u pitanju je kickboxing. Višestruke su svjetske, europske i državne prvakinje, Ani su 24 godine, a Eli tek 12. Uspješna učenica i učiteljica na pripravničkom stažu junakinje su današnje Bolje Hrvatske.

Vezani članci Bolja Hrvatska, ilustracija Nema kutka Lijepe naše u koji rubrika Bolja Hrvatska nije zavirila u potrazi za talentima: Deset godina otkrivamo uspješne mlade ljude Djeca na treningu Treniraju ih interventni policajci: Roditelji su mislili da njihova djeca neće moći ni skakati, a danas su državni prvaci

Zajedno imaju 36 godina, od čega 29 godina - treniraju kick boxing. Sestre Znaor medalje i pehare davno su prestale brojiti, kada su ih osvojile 400.

'Tata mi je bio trener, i jedan dan me poveo sa sobom u dvoranu, bio je cilj da ja sjedim tamo sa strane i gledam kako drugi treniraju, ali ja sam se u jednom trenu ustala i počela raditi vježbe', ispirčala je Ana Znaor.

Vasilije Perović - Fizičar dostojan Cambridgea

Ana nastupa u nekoliko različitih disciplina i kategorija pa je tako već u 24 godini peterostruka svjetska kickboxing prvakinja, četverostruka europska. Prvo mjesto na Svjetskom kupu osvojila je 20 puta, a 43 puta izborila je titulu državne prvakinje.

'Krene borba i jednostavno zaboraviš da te itko gleda i boriš se do kraja', kaže Ana. Uz tatinu trenersku pomoć, sve naučeno u posljednjih devet godina prenosi sestri Eli.

'Pitam je nešto što mi je nejasno ili da mi da savjet kako da se obranim. Ponekad se borimo jedna protiv druge. Ona malo pušta meni', kaže Ela.

Sa samo 12 godina, Ela je aktualna svjetska i europska viceprvakinja, dvostruka prvakinja svjetskog kupa, trostruka državna prvakinja. Prvo prvenstvo osvojila je sa samo sedam godina. Odlična učenica i diplomirana učiteljica s rektorovom nagradom - talentirane sportašice iz Malinske na otoku Krku, treniraju i taekwondo. Uz trud i odricanje, kao i dosad, novi sportski uspjesi su im zajamčeni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook