Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Napustio je vojsku pa se vratio u rodnu Slavoniju i krenuo u avanturu života: "Uvijek se odazove na akcije spašavanja"

Aktualno Galerija Bolja Hrvatska: Josip Lukačević Lux - 5 Bolja Hrvatska: Josip Lukačević Lux - 5 Foto: DNEVNIK.hr Bolja Hrvatska: Slavonija - 1 Bolja Hrvatska: Slavonija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bolja Hrvatska: Slavonija - 2 Bolja Hrvatska: Slavonija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bolja Hrvatska: Slavonija - 3 Bolja Hrvatska: Slavonija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Bolja Hrvatska: Josip Lukačević Lux - 1 Galerija 1/8 >>
Njegov potez mnogi su promatrali s nevjericom jer je Josip bio dovoljno hrabar da napusti stabilan život i posao u vojsci i krene u avanturu života. Vratio se u rodno mjesto, uložio obiteljsku ušteđevinu i složio plan rada. Sada radi ono što neizmjerno voli, a u Slavoniji vidi golem potencijal. Avanturistički duh doveo ga je i do volontiranja u HGSS-u.

Josip Lukačević Lux naša je Bolja Hrvatska. Usudio se ono što se mnogi ne bi. Siguran posao i vojnu uniformu koju je nosio 11 godina - zamijenio je povratkom u rodnu Slavoniju. Želi dovesti više turista.

"Naše područje je jako perspektivno i to je ono gdje leži ta bit. Sad ga treba samo dobro postavitI na noge", smatra Lukačević koji je dio tereta odlučio staviti na svoja leđa.

Alpinizam, bicikliranje, penjanje na planinske vrhove, kajakarenje Josipova je svakodnevica, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

Logičan slijed za njega bilo je i volontiranje, a već je godinama i predani HGSS-ovac. "Sedam godina, toliko sam i u braku. Kažu da je sedma kritična pa ćemo vidjeit što će puknuti - brak ili HGSS", kazao je Lukačević koji je u tih sedam godina sudjelovao u više od 100 intervencija.

"U našem radu sigurno dobro pridonosi jer ima već to znanje koje mi ugrađujemo u naše nove članove. Skoro najaktivniji je kod nas i uvijek se odazove na akcije spašavanja. Uklapa se u naš timski rad, zabavan je i duhovit, ali kad se radi onda je vrlo profesionalan i stručan", rekao je pročelnik HGSS stanice Požega Josip Kraker u Dnevniku Nove TV.

U ispunjenim danima pronalazi vremena i za dodatne edukacije, a iz njegove ljubavi prema prirodi, pustolovinama i jasne vizije stvorio je uspješnu tvrtku. Za sve one koji žele da im adrenalin malo brže kola tijelom, organizira stručno vođeno penjanje i planinarenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Svjetski dan voda VIDEO HGSS opet napravio nevjerojatan potez i spasio zarobljenu životinju: ''Život je čudo!''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grijao ga pas VIDEO ''Us*ao sam im nedjelju'': Planinar povukao nesvakidašnji potez, HGSS-ovci oduševljeni

"Tu ima nekakva komponenta i hrabrosti i ludosti da tako kažem. Dobro je da ima netko tko tako direktno radi, dovodi tu ljude i omogućava da se iz prve ruke iskusi što ova okolina nudi", ističe Stjepan.

Na njegovim turama i izletima bilo je na tisuće ljudi. Kao instruktor planinarenja, često je i u Lici, na Velebitu, ili Papuku. Zbog svog povratka u Slavoniju nije požalio. Cilj mu je, kako kaže, da i njegova djeca ostanu u Slavoniji.

 

Više o Josipu Lukačeviću pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene