Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Račun Milne blokiran je na zahtjev tvrke koja nije dobila povrat novca koji je kao kaparu dala za kupnju zemljišta koja nikad nije realizirana.


Račun općine Milna na Braču  blokiran je u utorak na zahtjev tvrtke Hansen Dalmatica, koja nije dobila povrat novac koji je kao kaparu založila za kupnju zemljišne čestice Češki kamp u Milni, a koja nikada nije realizirana, doznaje se od predsjednika Općinskog vijeća Milne, Vickoslava Bonačića-Vicića.

Usred sezone nemoguće do Hvara i Milne!

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Državnoj tvornici račun blokirala državna banka: 1600 radnika strepi za plaće Slika nije dostupna Računi 318.592 hrvatskih građana su u blokadi!

Inače, zbog dvostruke prodaje spomenute zemljišne čestice u siječnju ove godine na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je osuđen načelnik općine Milna, Frane Lozić (SDP).

'Ja sam za blokadu računa općine saznao danas poslijepodne te ću za četvrtak sazvati tematsku sjednicu Općinskog vijeća Milne, na kojoj ćemo raspravljati o ovoj blokadi računa“, rekao je u utorak Bonačić-Vicić.

Po njegovim riječima tvrtka Hansen Dalmatica, koja je željevši kupiti česticu zemljišta Češki kamp 2005. godine dala je općini Milna kaparu oko pet milijuna kuna.

 Načelnik Milne osuđen na dvije godine zatvora

'Taj novac je potrošen, a tvrtka Hansen Dalmatica nije došla u posjet čestice zemljišta Češki kamp te je tražila povrat novca s kamatama', kazao je Bonačić-Vicić.

Prema ranijim medijskim navodima sredinom 2013. godine tvrtka Hansen Dalmatica je na splitskom Trgovačkom sudu dobila spor protiv općine Milna i na temelju pravomoćne presude toj tvrtki trebao je biti vraćeno oko 10 milijuna kuna, u kojih su uračunate i zatezne kamate na kaparu iz 2005. godine za kupnju čestice zemljišta Češki kamp.

Poteškoće s prodajom te čestice zemljišta, prema medijskim napisima, nastupile su onda kada je načelnik općine Milna Frane Lozić (SDP) 'krivotvorivši suglasnost Općinskog vijeća potpisao predugovore s dvjema tvrtkama koje su 2005. godine namjeravale graditi ugostiteljsko-turistički kompleks na području Češkog kampa'.

Načelnik osuđen na djelomično uvjetnu kaznu

Lozić je sklopio predugovore s tvrtkama Hansen Dalmatica i Byron Corporation uzevši im proviziju.

Načelnik općine Milna, Frane Lozić je u siječnju ove godine na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđen zbog zloporaba i štete u općinskoj blagajni, i to na djelomičnu uvjetnu kaznu. Prema presudi osuđen je na 10 mjeseci zatvora, a 14 mjeseci će provesti na uvjetnoj slobodi s rokom kušnje od tri godine.

Takva kazna Loziću je izrečena, kako je obrazloženo nepravomoćnom presudom, jer mu se stavlja na teret umješanost u gospodarski kriminal odnosno 'dvostruku prodaju' zemljišta Češki kamp.

Lozić je u svojim izjavama medijima proteklih godina više puta opovrgavao svoju umješanost u gospodarski kriminal te je govorio da nije počinio nikakvu štetu Općini Milna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju