Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitski studenti-prosvjednici odlučili su večeras na plenumu da će nastaviti blokadu Filozofskog, Pravnog i Kineziološkog fakulteta, te najavili da će ujutro oko 8,30 sati zauzeti još jedan fakultet - Učiteljski studij, doznaje se od članova Nezavisne studentske inicijative.


Nastavak blokade fakulteta na večerašnjim plenumima odlučile su, kažu, i njihove kolege u Zagrebu, Osijeku, Zadru i Rijeci, te sve to usvojili u Deklaraciji Nezavisne studentske inicijative.

Vezani članci Bospor (Foto: Guliver/Thinkstock) Zbog kvara na tankeru blokiran jedan od najvećih plovnih puteva na svijetu Tvrtke splitskog škvera u blokadi - 2 Zavjet šutnje u splitskom škveru, a problema nebrojeno: Plaća kasni, brodovi na čekanju, dio tvrtki-kćeri u blokadi...

Splitski studenti kažu da su nezadovoljni sa zaključcima s današnjeg hitnog sastanka splitskog rektora Ivana Pavića s dekanima fakulteta. Na tom je sastanku podržana inicijativa Ministarstva znanosti obrazovanja i športa da se u skladu s zahtjevima Nezavisne studentske inicijative u hitnu proceduru upute izmjene zakona kojima bi se reguliralo besplatno studiranje za uspješne i socijalno potrebite studente te se zatražila deblokada fakulteta.

Prosvjednici sa splitskog plenuma kažu kako ih to nije zadovoljilo jer oni traže besplatno školstvo za sve, te se pitaju na koji će se način utvrđivati tko je socijalno potrebit.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju