Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni sastankom rektora s dekanima

Blokade se nastavljaju, a splitski studenti ujutro zauzimaju Učiteljski studij

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski studenti-prosvjednici odlučili su večeras na plenumu da će nastaviti blokadu Filozofskog, Pravnog i Kineziološkog fakulteta, te najavili da će ujutro oko 8,30 sati zauzeti još jedan fakultet - Učiteljski studij, doznaje se od članova Nezavisne studentske inicijative.

Nastavak blokade fakulteta na večerašnjim plenumima odlučile su, kažu, i njihove kolege u Zagrebu, Osijeku, Zadru i Rijeci, te sve to usvojili u Deklaraciji Nezavisne studentske inicijative.

Pročitajte i ovo Traktori - 2 zaustavila ih policija Nezadovoljni poljoprivrednici pokušali se probiti do graničnog prijelaza: "Pokušavat ćemo i dalje, ima i drugih pravaca" Ilustracija Pridružili se Poljacima Slovaci blokirali granični prijelaz s Ukrajinom: Propuštali samo pet kamiona po satu

Splitski studenti kažu da su nezadovoljni sa zaključcima s današnjeg hitnog sastanka splitskog rektora Ivana Pavića s dekanima fakulteta. Na tom je sastanku podržana inicijativa Ministarstva znanosti obrazovanja i športa da se u skladu s zahtjevima Nezavisne studentske inicijative u hitnu proceduru upute izmjene zakona kojima bi se reguliralo besplatno studiranje za uspješne i socijalno potrebite studente te se zatražila deblokada fakulteta.

Prosvjednici sa splitskog plenuma kažu kako ih to nije zadovoljilo jer oni traže besplatno školstvo za sve, te se pitaju na koji će se način utvrđivati tko je socijalno potrebit.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene