Obavijesti Pretražite Navigacija

Bjesnoća u Slavonskom Brodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usmrćenjem 87 komada peradi, četiri mačke te po jednog odrasla psa i šteneta završio je prvi ovogodišnji slučaj bjesnoće domaćih životinja u Starom Topolju kod Slavonskog Broda.

Životinje su usmrćene zbog dodira s bijesnom domaćom mačkom koju su u ponedjeljak uočili Blagica i Andrija Bilokapić.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević oglasio se gradonačelnik Tomašević o kontroverznim snimkama: Podržao ravnateljicu KB-a Sveti Duh KB Sveti duh KB Sveti Duh Tijela razbacana po podu: Utvrđeni propusti, bit će još smjena

'Mačka je imala izbečene krvave oči, isplazila je jezik i krv joj je
išla na usta. Susjedu je skočila na leđa te ga dobro izgrizla i
pobjegla. Nakon toga počela je napadati susjedove kokoši', kaže Blagica Bilokapić.

Bilokapići su zbog opreza primili dva cjepiva, a napadnuti susjed četiri. O izgredu s mačkom obavijestili su nadležnu veterinarsku ambulantu, a njezini su stručnjaci s ubijene životinje uzeli uzorke za analizu.

Još veću zabrinutost u Starom Topolju izazvao je još jedan napad domaće mačke na stariju ženu nekoliko kuća dalje, no jučer je iz Veterinarskog instituta u Vinkovcima potvrđeno kako ta mačka nije bila bijesna.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković pozvao je građane na oprez te da u slučaju sličnih izgreda životinja potraže liječničku pomoć.

Na oprez poziva i županijski veterinarski inspektor Damir Agičić, podsjećajući da je na starotopoljskom području još prije desetak dana potvrđena bjesnoća lisice koja je bila napala psa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene