Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri kirurga koja su dobila otkaz u bjelovarskoj Općoj bolnici danas su došla na svoje radno mjesto, no ne obavljaju svoj posao.


Otušteni kirurzi traže razgovor s ravnateljem bolnice dr. Davorinom Diklićem ili sa županom Miroslavom Čačijem, koji je predsjednik uprave bjelovarske Opće bolnice. No izgleda da njihovih zahtjeva ništa neće biti jer ni ravnatelj ni župan nisu raspoloženi za razgovor. Naprotiv, bjelovarska bolnica raspisala je natječaj u kojem traži deset kirurga, a zadnji dan prijave je 15. rujan.

>> Bjelovar: Kirurzi dobili otkaz, zaštitari im priječili rad

Vezani članci Potres kod Bjelovara Ovo je novo: U Hrvatskoj slabiji potres. Ovaj put epicentar kraj Bjelovara Davor Vagić Novi ravnatelj Vinogradske otkrio da se Zadravec vraća: ''Ona ide na drugo mjesto...''

Podsjetimo, desetorica kirurga prije mjesec dana tražila su smjenu ravnatelja te objavu natječaja za novog ravnatelja, pod prijetnjiom kolektivnog otkaza. Iako je bolnica natječaj za ravnatelja objavila, svim kirurzima nije prihvatila povlačenje odluke o otkazu. Četvorica kirurga obavijest o prekidu radnog odnosa dobila je pismenim putem na kućnu adresu. Ravnatelj Diklić svoju je odluku pojasnio činjenicom kako je ostalih šest kirurga na vrijeme je povuklo potpis s prijetećeg dokumenta o kolektivnom otkazu i zbog toga ostalo na poslu.