U zračnoj luci Franjo Tuđman - šokantno otkriće "slijepih putnika". Carinski službenici u osam putnih kofera dvoje državljana Republiike Koreje pronašli su ni više ni manje nego - 252.000 mlađi staklače, strogo zaštićene vrste europske jegulje. Materijalna šteta je golema - iznosi više od 3 milijuna kuna.

Galerija


Dvoje Korejaca u dobi od 38 i 47 godina sumnjiči se da su počinili kazneno djelo "Uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti". 

Vezani članci Komondor Hanga (Foto: Instagram/komondorhanga) Pas joj izgleda kao krpa za pranje podova, a još je urnebesniji kad zapliva Mačji filter (Foto: Screenshot/YouTube) Vlasnici isprobali mačji filter za lice i jako zbunili svoje ljubimce

"Naime, 38-godišnjak i 47-godišnjak, u srijedu 6. veljače u jutarnjim satima došli su u Veliku Goricu, Rudolfa Fizira, s namjerom odlaska iz Republike Hrvatske. Tom prilikom, na izlaznoj carinskoj kontroli službenici Carine su im, prilikom pregleda, u osobnoj prtljazi, odnosno ukupno osam putnih kovčega, pronašli 252.000 strogo zaštićene vrste europske jegulje (mlađi staklače)", stoji u priopćenju PU zagrebačke. 

Mlađ jegulje zbrinuta je u Zoološkom vrtu u Zagrebu.

Državljane Republike Koreje preuzeli su policijski službenici i nad njima proveli kriminalističko istraživanje, a potom, po dovršetku kriminalističkog istraživanja predali ih pritvorskom nadzorniku. Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici dostavljena je kaznena prijava.