Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najčudnije krijumčarenje?

Bizaran ulov carine na "Franji Tuđmanu": Korejci "pali" s čak 252.000 jadranskih jegulja

Jegulje su krijumčarili Korejci (Foto: PU zagrebačka)
Jegulje su krijumčarili Korejci (Foto: PU zagrebačka) PU zagreba?ka
Aktualno Galerija Kofer u kojem su se nalazile jegulje (Foto: PU zagrebačka) Kofer u kojem su se nalazile jegulje (Foto: PU zagrebačka) Foto: PU zagreba?ka +0 Jegulje su krijumčarili Korejci (Foto: PU zagrebačka) Galerija 1/2 >>
U zračnoj luci Franjo Tuđman - šokantno otkriće "slijepih putnika". Carinski službenici u osam putnih kofera dvoje državljana Republiike Koreje pronašli su ni više ni manje nego - 252.000 mlađi staklače, strogo zaštićene vrste europske jegulje. Materijalna šteta je golema - iznosi više od 3 milijuna kuna.

Dvoje Korejaca u dobi od 38 i 47 godina sumnjiči se da su počinili kazneno djelo "Uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti". 

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti"

"Naime, 38-godišnjak i 47-godišnjak, u srijedu 6. veljače u jutarnjim satima došli su u Veliku Goricu, Rudolfa Fizira, s namjerom odlaska iz Republike Hrvatske. Tom prilikom, na izlaznoj carinskoj kontroli službenici Carine su im, prilikom pregleda, u osobnoj prtljazi, odnosno ukupno osam putnih kovčega, pronašli 252.000 strogo zaštićene vrste europske jegulje (mlađi staklače)", stoji u priopćenju PU zagrebačke. 

Mlađ jegulje zbrinuta je u Zoološkom vrtu u Zagrebu.

Državljane Republike Koreje preuzeli su policijski službenici i nad njima proveli kriminalističko istraživanje, a potom, po dovršetku kriminalističkog istraživanja predali ih pritvorskom nadzorniku. Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici dostavljena je kaznena prijava.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene