Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši vršitelj dužnosti župana Sisačko-moslavačke županije i predsjednik Županijskog vijeća SDP-a Zdenko Vahovec izjavio je u srijedu kako nikada nije tražio razročenje sredstava predviđenih za izgradnju Osnovne škole u Petrinji niti ih je nemjenski trošio.


Vahovec je time odgovario na na optužbe sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića (HDZ), koji je najavio tužbu protiv Vahovca zbog nenamjenskog trošenja 7,5 milijuna kuna.

Vezani članci Roman Rosavec U njemu žive trojica mladića: I Žinićev zamjenik ima stan koji nije naveo u imovinskoj kartici? Darinko Dumbović Dumbović o Žiniću: "Ako nisi spreman primiti batine nemoj se baviti politikom"

Tek će proračunski nadzor Ministarstva financija riješiti enigmu tko je 24. listopada 2014. razročio dio sredstava predviđenih za izgradnju Osnovne škole u Popovači te tko je i na što nenamjenski utrošio 7,5 milijuna kuna, rekao je Vahovec na konferenciji za novinare.

"Nikad nisam tražio razročenje sredstava, niti sam ih nenamjenski trošio. Pa zar bi ja prvi upozoravao na taj problem da se osjećam odgovornim"..

Vahovec je rekao da ne zna zašto pročelnik, kao odgovorna osoba u županijskom Odjelu financija, ne kaže tko je naredio razročenje i na što su sredstva utrošena.

Zamjenik bivše županice: 'Nisam iznenađen'

"Osobno sam pitao župana Žinića gdje je 7,5 milijuna kuna, ali mi on na to pitanje nije znao odgovoriti. Ja ću inzistirati da se utvrdi istina, a u protivnom ću biti prisiljen satisfakciju tražiti putem suda", najavio je Vahovec.

Dopušta mogućnost, kaže, da mu je "netko među stotinjak virmana za potpis podvalio i odluku o razročenju", no dodaje kako se može ustanoviti tko je to učinio i gdje je novac završio.

Uzvratio je i protupitanjem županu Žiniću zašto se ne očituje o svojim protuzakonitim odlukama i "enormno" visokim primanjima.

"Da li je moralno da župan, kako sam kaže, najsiromašnije županije, proračun stoji oko 360.000 kuna na godinu, a njegovi zamjenici oko 300.000 kuna. Umjesto toga nastoji diskreditirati županijske vijećnike pozicije navodnim dvostrukim naknadama. Sve naknade predsjednika Županijskog vijeća, dopredsjednika i vijećnika sukladna su odlukama koje koje su prošle nadzor i kontrolu Ureda državne uprave", zaključio je Vahovec. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook