Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ivica vlakić

Deset puta izbo brata nožem: Podignuta optužnica za pokušaj ubojstva protiv bivšeg dogradonačelnika

Ivica Vlakić
Ivica Vlakić Foto: Jure Miskovic/Cropix
U obiteljskoj kući u Zadru, bivši zadarski dogradonačelnik je brata, nožem, više puta ubo u prsa, trbuh i leđa. Sada mu je stigla optužnica.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru nakon provedene istrage podiglo je optužnicu na Županijskom sudu protiv bivšeg zadarskog dogradonačelnika Ivice Vlakića (47).

Terete ga da je pokušao ubiti brata.

Vlakiću se stavlja na teret da je 11. studenog 2023. oko 19 sati u obiteljskoj kući u Zadru, u kojoj živi s majkom, počinio kazneno djelo.

Vlakićev tri godine mlađi brat došao je u kuću kako bi posjetio majku, a bivši je dogradonačelnik poslije verbalnog i fizičkog sukoba s njim, u nakani da ga usmrti, uzeo nož i oštećeniku zadao više ubodnih i ubodno-reznih rana.

Vlakićev brat zadobio je višestruke teške tjelesne ozljede.

Smrtni ishod je izbjegnut zahvaljujući stjecaju okolnosti, brzoj medicinskoj intervenciji i operativnom zahvatu.

Državno odvjetništvo predložilo je u optužnici daljnje produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, piše u priopćenju DORH.

Zadarski.hr navodi kako je Vlakić zadao bratu desetak uboda, a svemu je prethodila obiteljska razmirica u kojoj se Vlakić u kuhinji branio od brata. 

Kada je shvatio što se dogodilo, Vlakić je zvao susjede u pomoć te pokušao pomoći. Bivši dogradonačelnik s majkom živi u kući u Diklu, a brat im je došao u posjet.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Joe Biden - 4 okršaj BIDENA I TRUMPA Revanš koji mnogi ne žele i zašto nemaju bolje kandidate? "Kakva vremena, takvi lideri, ali nakon biranja kajanje je izlišno"

Vlakić je 2013. izabran za jednog od zamjenika gradonačelnika Božidara Kalmete. Na mjestu zamjenika gradonačelnika bio je do 2017. godine. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene