Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"BEZ OBZIRA JE LI RIJEČ O GRAĐANINU ILI PREMIJERU"

Bivši šef SOA-e o poplavi uhićenja zbog objava na Facebooku: "Policija mora ispitati svaku prijetnju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši šef SOA-a Dragan Lozančić komentirao je sve češća uhićenja zbog pisanih prijetnji na društvenim mrežama.

Osvrnuo se na slučajeve uhićenja zbog prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću i sisačkom biskupu Vladi Košiću na Facebooku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Stjepan Mesić Uhvatile ga kamere Nove TV VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću

"Živimo u novom svijetu, danas se društvene mreže jako često koriste da bi se prenijele neke poruke i mislim da je najnormalnije da policija svaku prijetnju, kakva god bila, je li riječ o običnom građaninu ili premijeru, mora ispitati i vidjeti o čemu se tu radi i mislim da tu svaka najnormalnija država mora imati nekakav stav“, kazao je Lozančić za N1 televiziju.

Podsjetimo, zbog prijetnji smrću biskupu Košiću, u Tisnom je jučer priveden 69-godišnji muškarac koji je danas pušten da se brani sa slobode.

Zbog prijetnji premijeru Plenkoviću na Facebooku, nedavno je uhićen 21-godišnji mladić. Mladić je u u travnju putem Facebooka zaprijetio premijeru, a uhićen je kada je prošli tjedan došao u Hrvatsku iz Austrije. Određeno mu je petnaest dana istražnog zatvora.

Hrvatski ratni invalid i dragovoljac Domovinskog rata je pak završio na obavijesnom razgovoru jer je na Facebooku dijelio objave drugih korisnika koje su se odnosile na premijera Andreja Plenkovića, no policija je zaključila da se ipak ne radi o ozbiljnoj prijetnji.

U istražnom zatvoru prije nekoliko dana završio je i muškarac čiju je objavu na Facebooku policija shvatila kao poziv na mržnju i nasilje prema troje saborskih zastupnika - Bruni Esih, Zlatku Hasanbegoviću i Davoru Ivi Stieru.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene