Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije dokazano

Bivši direktor u INI oslobođen optužbi da je pogodovao tvrtki svoje snahe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor Sektora zajedničkih poslova INE Branko Vukoja danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođen optužbe da je pogodovao tvrtki svoje snahe i na taj joj način pribavio ‘nepripadajuću imovinsku korist’.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vukoju je u optužnici podignutoj krajem 2007. teretio da je od listopada 2002. do lipnja 2004. iskoristio svoj položaj i potpisao ugovore o nabavi namještaja, tiskarskih i grafičkih strojeva s tvrtkom čiji je osnivač i direktor njegova snaha, a njegov sin ovlašteni zastupnik. No, sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Jasne Smiljanić ustvrdilo je da tijekom sudskog postupka nije dokazano da je Vukoja počinio ono za što ga se tereti.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate"

Obrazlažući oslobađajuću presudu sutkinja je kazala da je nabava u INI bila centralizirana te da je za nju bio odgovoran sektor u kojem Vukoja nije bio odgovorna osoba. Iz dokaza proizlazi da je najpovoljnije ponuđače biralo povjerenstvo, a ne direktor Sektora zajedničkih poslova, pojasnila je sutkinja. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene