Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši direktor Sektora zajedničkih poslova INE Branko Vukoja danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođen optužbe da je pogodovao tvrtki svoje snahe i na taj joj način pribavio ‘nepripadajuću imovinsku korist’.


Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vukoju je u optužnici podignutoj krajem 2007. teretio da je od listopada 2002. do lipnja 2004. iskoristio svoj položaj i potpisao ugovore o nabavi namještaja, tiskarskih i grafičkih strojeva s tvrtkom čiji je osnivač i direktor njegova snaha, a njegov sin ovlašteni zastupnik. No, sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Jasne Smiljanić ustvrdilo je da tijekom sudskog postupka nije dokazano da je Vukoja počinio ono za što ga se tereti.

Vezani članci PR INA Loyalty program okuplja već 200.000 članova! Zgrada Ine Pregovori oko Ine još traju, ali stajališta o cijeni - prilično su udaljena

Obrazlažući oslobađajuću presudu sutkinja je kazala da je nabava u INI bila centralizirana te da je za nju bio odgovoran sektor u kojem Vukoja nije bio odgovorna osoba. Iz dokaza proizlazi da je najpovoljnije ponuđače biralo povjerenstvo, a ne direktor Sektora zajedničkih poslova, pojasnila je sutkinja. (Hina)