Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optužba protiv direktora INE zbog namještanja poslova sinu i snahi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšeg 51-godišnjeg direktora Inina Sektora zajedničkih poslova USKOK je optužio da je zlouporabio ovlasti jer je za 1,6 milijuna kuna od tvrtke svoga sina i snahe za Inu kupio namještaj, tiskarske i grafičke strojeve.

USKOK je na svojoj internetskoj stranici objavio samo inicijale optuženog B. V., kojega tereti za kazneno djelo zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine"

Optužen je da je od listopada 2002. do lipnja 2004., kao direktor odgovoran za nabavu robe, iskoristio svoj položaj kako bi namjestio posao tvrtki svoje snahe u kojoj je njegov sin ovlašteni zastupnik.

U USKOK-u tvrde da je optuženik, suprotno Zakonu o javnoj nabavi, od te tvrtke za 1,6 milijuna kuna kupio namještaj, tiskarske i grafičke strojeve te materijale za tiskarske i grafičke poslove.

U optužnici je zagrebačkom Županijskom sudu predloženo i da se okrivljeniku zabrani obnašanje dužnosti državne vlasti.

Dokažu li se optužbe, bivšeg direktora u Ini čeka od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene