Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivšeg 51-godišnjeg direktora Inina Sektora zajedničkih poslova USKOK je optužio da je zlouporabio ovlasti jer je za 1,6 milijuna kuna od tvrtke svoga sina i snahe za Inu kupio namještaj, tiskarske i grafičke strojeve.


USKOK je na svojoj internetskoj stranici objavio samo inicijale optuženog B. V., kojega tereti za kazneno djelo zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti.

Vezani članci Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna" Vrata (Foto: Screenshot/YouTube) Mama je htjela pošteno zaključati vrata, a njezino rješenje nasmijalo je sina do suza

Optužen je da je od listopada 2002. do lipnja 2004., kao direktor odgovoran za nabavu robe, iskoristio svoj položaj kako bi namjestio posao tvrtki svoje snahe u kojoj je njegov sin ovlašteni zastupnik.

U USKOK-u tvrde da je optuženik, suprotno Zakonu o javnoj nabavi, od te tvrtke za 1,6 milijuna kuna kupio namještaj, tiskarske i grafičke strojeve te materijale za tiskarske i grafičke poslove.

U optužnici je zagrebačkom Županijskom sudu predloženo i da se okrivljeniku zabrani obnašanje dužnosti državne vlasti.

Dokažu li se optužbe, bivšeg direktora u Ini čeka od šest mjeseci do pet godina zatvora.