Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Izgubit' će tek 2 sata

Bivša glasnogovornica splitske policije zbog krivotvorenja diplome osuđena na rad za opće dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević Gudelj pravomoćno je, zbog krivotvorenja diplome zagrebačkog Filozofskog fakulteta, osuđena na godinu dana zatvora koji joj je zamijenjen radom za opće dobro.

Istu je kaznu u ožujku prošle godine dosudio i zagrebački Općinski sud, a njihovu je nepravomoćnu presudu nakon žalbe obrane potvrdio Županijsi sud u Bjelovaru kojemu je predmet ustupio zagrebački Županijski sud.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Kraljević Gudelj, koja je osuđena zbog krivotvorenja diplome iz engleskog jezika, književnosti i etnologije, tijekom suđenja je tvrdila da iza cijelog slučaja stoji SOA.

Sutkinja zagrebačkog Općinskog suda je obrazlažući prvu presudu ocijenila da se radilo o izrazito drskom ponašanju te je naložila da se krivotvorena diploma oduzme i uništi, a da radnu knjižicu dostavi županijskim vlastima radi poništenja stručne spreme.

Bivša glasnogovornica splitske policije je 2005. zaposlena u Odnosima s javnošću, a dvije godine kasnije raspoređena je na mjesto glasnogovornice i zatim mjesto voditelja Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

Krajem 2011. zatražila je premještaj u Ravnateljstvo policije, ali do premještanja nije došlo jer su službenici Ravnateljstva policije posumnjali u autentičnost diplome.

Nakon što je presuda postala pravomoćna jedan dan zatvora zamijenjen joj je s dva sata rada za opće dobro. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene