Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

USKOK i policija na tragu su možda jednoj od najvećih krađa novca iz državne tvrtke u Hrvatskoj posljednjih godina. Kako neslužbeno doznajemo, pod istragom je bivša direktorica Agencije za integralni transport koja posluje u sklopu HŽ - a.


Osumnjičena je za pronevjeru najmanje 2,5 milijuna eura. Novac je doznajemo prebacivala na račune raznih tvrtki u drugim državama, čak i susjednoj Bosni i Hercegovini. Direktorica je smijenjena lani, kada su se pojavile prve sumnje, a nadležno ministarstvo Božidara Kalmete cijeli je slučaj prijavilo pravosudnim tijelima. Na slučaju rade i Financijski inspektorat, Porezna uprava te Ured za sprečavanje pranja novca. 

Vezani članci Vlak Do kraja travnja besplatni prijevoz vlakom za stanovnike Sisačko-moslavačke županije i volontere Slika nije dostupna FOTO Na Zlarinu RAZVALJENA cesta, šteta višemilijunska

S obzirom na brojnost sumnjivih isplata i načina na koje su one realizirane, u kriminalističku obradu uključeni su i Porezna uprava te Ured za sprječavanje pranja novca, dok se isplatama u inozemstvo bavi i Financijski inspektorat.