U sklopu proslave Dana Grada Šibenika misno slavlje predvodio je biskup Vlado Košić koji se osvrnuo na skidanje ploča, branitelje, a založio se i za provođenje lustracije.


Biskup Vlado Košić u svojoj se propovijedi pozabavio pitanjem branitelja i obitelji poručivši da se i dalje iskrivljava istina o Domovinskom ratu te da u Hrvatskoj đavao želi razoriti obitelj i to je postavio kao glavni cilj. 

Vezani članci Sisački biskup Vlado Košić Biskup Košić u propovijedi: "Potres je teško predvidiv, ne možemo se protiv njega boriti kao protiv Turaka, komunista ili Srba" Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Divjak odbrusila biskupu Košiću nakon kritika u propovijedi: "Ministar i biskup imaju različite odgovornosti"

"Ne smije se dopustiti gaženje žrtve hrvatskih branitelja. Treba donijeti pravedan zakon. Spomen-ploče se miču kao da se branitelji nisu borili za svoju domovinu", rekao je Košić očito aludirajući na micanje HOS-ove ploče iz Jasenovca

Založio se za otvaranje arhiva i provođenje lustracije. Osvrnuo se i na ratifikaciju istanbulske konvencije.

"Njome se žele ukinuti razlike između muškarca i žene. Cilj je zavesti mlade da bi se stvorio novi poredak i društvo bez Boga i obitelji. Đavao želi razoriti obitelj i to je postavio kao svoj cilj. S obzirom da je Hrvatska katolička zemlja, zar nije najnormalnije da se slijedi primjer kršćanske Poljske, a ne da se Hrvatsku gura među zemlje koje su legalizirale istospolne brakove, pobačaj, droge, migrante koji su nasilni prema kršćanskoj kulturi", poručio je Košić.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju