Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić se raznježio

Bandić: Rashodi gradskog proračuna veći od 50 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić rekao je da će na izbore, ako izađe, ići kao nezavisni kandidat kao i prošli puta.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na konferenciji za novinare uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine predstavio prijedlog proračuna za 2013. godinu kojim se predviđaju prihodi od 6,67 milijardi kuna i rashodi od 6,66 milijardi kuna, a o kojem će sutra, u drugom čitanju, raspravljati zagrebačka Gradska skupština.

Istaknuvši da je proračun realan, socijalno odgovoran i razvojan, koliko to može biti u recesijsko vrijeme, Bandić je rekao da je, od prvog čitanja prihodovna strana ostala ista, a rashodovna je povećana za 50 milijuna kuna. Napomenuo je i da je rashodovna strana za taj iznos povećana uz ostalo zbog njegovih, ali i amandmana gradskih zastupnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opako stezanje remena Bandić obustavio proračun za 2020.: Nema zapošljavanja, javnih nabava, a ići će se i na rezanje plaća Zagrebačka gradska skupština (Foto: Dnevnik.hr) Polugodišnji izvještaj Kako stoje zagrebačke gradske tvrtke? Među tri koje posluju u plusu nalaze se i - Gradska groblja

>> Bandić SDP-u poželio da što prije prebrodi 'krizu kandidata'

Predstojnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić rekao je da su gradonačelnikovi amandmani većim dijelom na tragu onome što su predlagali gradski zastupnici tijekom prvog čitanja prijedloga proračuna u Gradskoj skupštini. Također, dodao je, da su djelomično prihvaćeni i amandmani Gradske skupštine u iznosu 86,5 milijuna kuna, umjesto predloženih 135,5 milijuna kuna.

Kojić je kazao i da su sredstva za pokriće amandmana pronađena u okviru proračuna smanjivanjem pojedinih rashoda. Dodao je da nisu prihvatili prijedloge smanjenja izdataka za publikaciju 'Zagreb.hr', za informiranje i odnose s javnošću, za velike sportske priredbe te za sanacije klizišta.

'Mi povlačiti prijedlog proračuna nećemo, jer ne želimo da nas se u predizborno vrijeme proziva za destrukciju u Gradu Zagrebu', kazao je Kojić. S tim se složio i gradonačelnik Bandić dodavši kako neće učiniti niti jedan krivi potez da se proračun za 2013. ne usvoji.

Na novinarsko pitanje hoće li Zimsku službu izdvojiti iz Zagrebačkog holdinga jer nije dobro radila svoj posao, gradonačelnik Bandić odgovorio je da ima instrumente da to napravi. 'Ako bude neodgovornosti, loše koordinacije i zabušavanja onda ću ja voditi Zimsku službu, jer imam instrumente za to', kazao je.

Podsjetivši da se u posljednjih pola stoljeća u Zagrebu nije dogodilo da u pola dana padne pola metra snijega, Bandić je pohvalio rad Zimske službe u prva tri dana kada su početkom mjeseca pale velike količine snijega. 'Ostalih pet dana su zaspali. Tu nisu krivi djelatnici male zimske službe, već je zakazala koordinacija unutar Holdinga i trgovačkih društava', kazao je Bandić.

Pripreme za lokalne izbore

Puno trči, kaže, jer se treba pripremiti za protukandidate. 'Nikoga ne treba podcjenjivati, svi su hvalevrijedni. Ja sam neovisni kandidat na izborima', rekao je Bandić je na konferenciji za novinare sa suradnicima na temu 'Akti gradonačelnika'. Pojasnio je da je tako i bilo i na prošlim izborima jer su SDP-ovci mahom glasovali za druge kandidate, a ne njega.

Osvrnuo se i na doček generala Ante Gotovine i Mladena Markača prošlog mejseca iz Haaga, istaknuvši kako je njihov prijatelj. 'Bio sam sretan kao malo dijete kad su došli na Jelačić plac. Čuli smo se na putu od Haaga do Zagreba, ali nije mi palo na pamet popeti se na binu. To bi bilo neozbiljno i neodgovorno od prijatelja. Ali sretan sam da je presudom vraćeno dostojanstvo i nama i Hrvatskoj', rekao je Bandić.

Na kraju je sugrađanima poželio 'puno zdravlja, mir i dobro', a svojim suradnicima još bolji rad. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene