Učenici i studenti ovog su vikenda stali rame uz rame svojim učiteljima i profesorima te postali edukatori posjetiteljima Znanstvenog piknika. Otok Univezijade na Jarunu postao je laboratorij u kojem su se odvijali eksperimenti, znanstveni show programi te predstavile razne izložbe i radionice.

Galerija


 

Sedmi po redu Znanstveni piknik okupio je rekordan broj edukatora. Njih tristotinjak predstavljalo je razne udruge, ustanove, škole, fakultete, a najdragocjeniji edukatori ipak bili su bili učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Mali znastvenici pokazali su nam robote koje su sami složili i programirali, podsjetili nas što je to rezonancija i kako se zvuk prenosi s jedne glazbene viljuške na drugu. Imali smo prilike vidjeti kako Van de Graaffovim generatorom naelektrizirati kosu te kako učenici sami skiciraju objekte za 3D printer, a zatim od njih prave gifove.

Van de Graaffov generator
Znanstevni piknik Foto: Tibor Marochini

Širenje zvuka u vakuumu i beskonačnu kutiju koja sustavom ogledala i leća daje dojam kutije bez dna vidjeli smo u Tele2 kutku, a zanimljiva je bila činjenica da su se oba eksperimenta odvijala s pomoću mobitela. ''U kampanji Beskonačno Lijepa Naša u kojoj trenutno promoviramo sve skrivene ljepote Hrvatske ovdje smo jer vjerujemo da ima jako puno skrivenih ljepota, a one se nalaze među našim mladima'', rekla je Sonja Miočić, direktorica komunikacija Tele2 te istaknula kako se osjećaju počašćeno što su dio projekta koji se bavi popularizacijom znanosti među mladima.

Što smo sve imali prilike vidjeti na Znanstvenom pikniku, pogledajte u videu.

Vezani članci Roditelji se teško odvajaju od mobitela Vjeruju li da se baš njima neće dogoditi nesreća? Čak 73 posto roditelja koristi mobitel dok je u prometu s djecom PR Tele2 raspisao poziv za donaciju deset dronova vatrogasnim društvima