Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH tvrdi da su otoci oko Neuma njihovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Povjerenstva za granice Bosne i Hercegovine završili su provjeru dokumentacije i statusa granice s Republikom Hrvatskom kod Neuma utvrdivši kako su vrh poluotoka Klek te otočići Veliki i Mali Školj nedvojbeno dio bosanskohercegovačkog državnog teritorija.

List citira člana Povjerenstva za granice BiH Mugdima Čuklu koji je kazao kako je izvješće takva sadržaja proslijeđeno Vijeću ministara BiH te da je ono već dobilo potporu tog tijela.

Pročitajte i ovo Izjava Andreja Plenkovića pratite na DNEVNIK.hr-u Plenković se žestoko obrušio na Milanovića: "Ostavka bi bila jedina korektna" Ujedinjeni narodi Genocid u Srebrenici Danas odluka o jednom od najvećih zločina u Europi: Dodik prijeti odcjepljenjem, Vučić otputovao u New York

Revizija statusa granične crte kod Neuma slijedila je nakon što je Vlada Hrvatske ustvrdila da postoje nove činjenice po kojima su vrh Kleka te dva otočića zapravo hrvatski teritorij pa stoga ne može biti prihvaćen ranije utvrđeni sporazum o granici između dvije zemlje.

Čukle nije želio izrijekom potvrditi kako je izvješće Povjerenstva za granice predstavilo neutemeljenim zahtjeve hrvatske strane.

Pojasnio je samo da je još jednom pregledana sva dokumentacija te je utvrđeno da je na osnovi nje međudržavno povjerenstvo obavilo razgraničenje između Hrvatske i BiH.

Izvješće koje je poslano Vijeću ministara BiH, prema navodima "Oslobođenja", sadrži i izdvojeno mišljenje članova iz Republike Srpske koji su tražili reviziju granične crte na rijeci Uni.

Ostali članovi bosanskohercegovačkog povjerenstva za granice drže pak da je taj dio granične crte utvrđen na temelju vjerodostojnih dokumenata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene