Tihomir Lukanić iz Živog zida (Foto: Dnevnik.hr)
Tihomir Lukanić iz Živog zida (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Tihomir Lukanić (Živi zid) smatra da je Europska unija "dogorjela svijeća", dok Valter Flego smatra da bi građani i danas glasali za ulazak u EU.


Tijekom sučeljavanja kandidata za izbore za Europski parlament kandidati su odgovorili na pitanje misle li da bi građani danas glasali za ulazak u EU da su znali što ih čeka.

Vezani članci Sučeljavanje kandidata za izbore za Europski parlament (Foto: Dnevnik.hr) Kandidati za EP o svojim kreditima: "Živim kod svekra i svekrve, ljetujem kod mame i tate. Što će mi kredit?" Mislav Bago i kandidati (Dnevnik.hr) Sučeljavanje za EU izbore: "A što vi nudite? Oko dijagnostike se uglavnom slažemo, ali vi nemate što ponuditi"

Tihomir Lukanić (Živi zid) smatra da bi građani danas vjerojatno izrazili skepsu te ne bi glasali za ulazak u EU.

"Europska unija je svijeća koja je dogorjela", kazao je Lukanić.

Valter Flego (Amsterdamska koalicija) smatra pak da bi građani i danas glasali za ulazak u EU.

"Građani bi danas rekli da. Nemojmo zabijati glavu u pijesak, obavili smo cijeli niz priprema za ulazak u EU. Europu ne treba idealizirati, EU je previše birokratizirana i previše se udaljila od građana", rekao je Flego.

Sonja Čikotić (Most) smatra da bi građanima bilo nejasno za što se izjašnjavaju. "Građane ove vlade nisu uvjerile u dobrobiti koje donosi Europska unija", dodala je.

Biljana Borzan (SDP) je sigurna da bi građani bili skloni Europskoj uniji unatoč tome što dosad nismo dobro iskoristili članstvo.

Za Karla Resslera (HDZ) tu nema nikakve dileme. "Hrvatska pripada Europi i jasno je da današnja EU nije savršena i da se moramo boriti i biti zajedno. Moramo biti hrabri u traženju izazova", rekao je Ressler.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju