Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi smo zatražili brzu i nepristranu istragu i podržavamo instutucije da do kraja obave sve radnje kako bi mogle što prije utvrditi stvarnu krivnju, izjavio je Davor Bernardić komentirajući proširenje istrage vezane uz ''aferu dnevnice''.


Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je u ponedjeljak proširenje istrage vezane uz "aferu dnevnice", istaknuvši da je SDP prvi zatražio brzu i nepristranu istragu, te je ocijenio neobičnim što je premijer Andrej Plenković održao konferenciju za novinare zajedno s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom.

Vezani članci HDZ pred izbore u stranci - 2 Politički analitičar otkrio tko ima najveće šanse protiv Plenkovića: "Mogao bi biti prvi ako se opozicija u HDZ-u ujedini" Potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić i Vjekoslav Đaić Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić: "Imamo novog premijera, to će biti Bernardić"

"Prvi smo zatražili brzu i nepristranu istragu i podržavamo instutucije da do kraja obave sve radnje kako bi mogle što prije utvrditi stvarnu krivnju", izjavio je Bernardić novinarima nakon što je Plenković rekao da postoji još niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti u vezi putnih naloga izdavanih u proteklom vremenu, uključujući i vrijeme nakon mandata premijera Milanovića.

Bernardić je također istaknuo kako je neobično da je premijer održao konferenciju za novinare zajedno s glavnim državnim odvjetnikom.

"Ovako nešto se nikada u povijesti Hrvatske nije dogodilo. Izvršna vlast treba biti neovisna od sudske vlasti", rekao je Bernardić ocijenivši kako je to "neobičan signal". (Hina)