Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Njemačkoj

VIDEO: Neviđene mjere osiguranja za Josipovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posjet predsjednika Josipovića Njemačkoj popraćen je golemim mjerama osiguranja.

Nijemci su ozbiljno shvatili posjet Ive Josipovića koji je sa svojom delegacijom stigao u posebno štićenoj koloni od 30-tak vozila. Zatvoren je pristup hotelu u kojem se hrvatski predsjednik sastao s hrvatskim veleposlanikom, koji je dopušten bio samo novinarima. Helikopter je nadlijetao područje oko hotela.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda Staford, ilustracija (Foto: Getty Images) doznaje Dnevnik Nove TV Ne ide u istražni zatvor: Vlasnik staforda koji je usmrtio 82-godišnju ženu branit će se sa slobode

Svaki pokret hrvatskog predsjednika motrili su policajci u civilu s fantomkama na glavi i strojnicama u rukama, a red su čuvali i snajperisti na okolnim zgradama.

>> 'Ekstremisti me neće zastrašiti'

>> Njemačka policija: Bomba je bila prava

>> 'Bomba nije protiv Josipovića, već protiv europske Hrvatske'

Predsjednik Josipović stigao je u hotel Adlon s golemom policijskom pratnjom, ispred njegovog automobila bilo je 7 policijskih motora, a iza njega je u koloni bilo oko 30  policijskih vozila. Policija je okružila hotel.

Ivo Josipović je rekao kako se osjeća sigurno i kako je Njemačka sigurna zemlja te kako se ne boji. Osiguranje će sigurno biti zahtjevno i večeras oko berlinske filharmonije, koje je uvršteno na predsjednikov zahtjev.

'Osjećam se sigurno, vjerujem da neće biti nikakvih problema sa sigurnošću jer je i Njemačka sigurna zemlja kao što je to i RH', rekao je Ivo Josipović.

Dodao je da je razgovor s predsjednikom Bundestaga Norbertom Lammertom bio vrlo dobar, točnije odličan. 'Razgovarali smo u hrvatskom članstvu u EU,  potvrđena je njemačka podrška. Predsjednik njemačkog parlamenta prepoznao je reforme koje se kod nas provode, a posebno smo govorili o borbi poritv korupcije', rekao je Josipović.

Istakao je kako je Njemačka dala podršku hrvatskoj regionalnoj politici jer je to politika  mira i stabilnosti koja je važna za Hrvatsku, ali za cijelu Uniju.

Predsjednik bez straha

Podsjetimo, prije dva dana u hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu stigao je paket s pravom ručnom bombom tipa M 75. Uz bombu je stiglo i prijeteće pismo potpisano sa HF (Hrvatski Feniks). Potpisana organizacija u pismu je prijetila da će osvetiti smrt hrvatskih branitelja.

Prijetnja bombom stigla je par dana uoči najavljenog posjeta hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Njemačkoj. Sam Josipović istaknuo je kako se išta neće mijenjati u vezi s posjetom Njemačkoj. 'Radi se o ekstremističkim prijetnjama koje nas neće pokolebati u organiziranju službenog puta u Njemačku', komentirao je jučer vijest o postavljenoj bombi predsjednik Josipović.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene