Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazvali kontroliranu eksploziju

Njemačka policija: Bomba je bila prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo dan nakon što je pred hrvatsku ambasadu u Berlinu stigao paket s bombom i prijetećim pismom, policija je potvrdila da je bomba prava.

Paket je dostavljen u ambasadu u ponedjeljak u rano poslijepodne, a otvoren je negdje oko jedan sat po lokalnom vremenu.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Berlinu Protive se presudi suda Neobičan prizor u prijestolnici: Blokirali najpoznatiju znamenitost grada i ne odustaju od svojih zahtjeva Slika nije dostupna Doveo u opasnost sina 2002. Josipović u hotelu gdje je Jackson šokirao javnost

Glasnogovornik njemačke policije Michael Merkle potvrdio je da je istraga u tijeku. 'Stigli smo u ambasadu i sve pregledali. Naši istražitelji uzeli su bombu i odnijeli je kako bi izazvali kontroliranu eksploziju. Tada je otkriveno da je bomba bila prava. Unutar paketa bila je i poruka, ali još uvijek nemamo dovoljno informacija i istraga je u tijeku', rekao je Merkle.

Stručnjaci kriminalističke policije još istražuju pismo i ne žele komentirati njegov sadržaj. 'Sigurnost zgrada koje štitimo ovdje u Berlinu na najvišem je stupnju pripravnosti i to se neće mijenjati', potvrdio je Merkle.

>> 'Ekstremisti me neće zastrašiti'

>> MUP: Još se ne zna tko je pošiljatelj bombe u Berlinu

>> 'Bomba nije protiv Josipovića, već protiv europske Hrvatske'

Teroristička prijetnja dogodila se dva dana prije nego što predsjednik Ivo Josipović treba otputovati u Njemačku, gdje će se uz susrete s kancelarkom i njemačkim predsjednikom, sastati i sa hrvatskim iseljenicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene