Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atrakcija za turiste

Berba cvjetne soli u Ninu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ninu prava atrakcija za ljubitelje starinskih običaja.

Na poljima solane predstavljen je proces branja cvjetne soli. Skupocjeni začin visoke kvalitete dobiva se isključivo tradicionalnom metodom skupljanja na morskoj površini. Polja solane i muzej soli mamac su za brojne turiste. Za sladokusce je napravljena i posebna čokolada s cvjetnom soli, koja uz prikaz nekadašnjih načina proizvodnje predstavlja i novi doživljaj proizvodnje.

Pročitajte i ovo Obnova poplavom pogođenog Nina (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Obnova na koju se dugo čekalo Nakon velikih šteta uslijedile su nove brige: Poplavom uništeni Nin usred sezone mogao bi biti gradilište Vojska obnavlja ceste (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Užarila se mehanizacija Prizori za svaku pohvalu: Vojska obnavlja ceste u Zadarskoj županiji

'Vani je to već poznato otprije, ali od prošle godina mi pokušavamo približiti i hrvatskim turistima', kaže Damir Oštrić, Solana Nin. 'Ovo nigdje nismo vidjeli i jako nas zanima povijest solane', kaže turist Romano. 'Mislim da je proizvodnja neobična i potpuno netipična', kaže turist Peter.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene