Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Ninu prava atrakcija za ljubitelje starinskih običaja.


Na poljima solane predstavljen je proces branja cvjetne soli. Skupocjeni začin visoke kvalitete dobiva se isključivo tradicionalnom metodom skupljanja na morskoj površini. Polja solane i muzej soli mamac su za brojne turiste. Za sladokusce je napravljena i posebna čokolada s cvjetnom soli, koja uz prikaz nekadašnjih načina proizvodnje predstavlja i novi doživljaj proizvodnje.

Vezani članci Vojska obnavlja ceste (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prizori za svaku pohvalu: Vojska obnavlja ceste u Zadarskoj županiji Slika nije dostupna Onima kojima je u poplavama na otpadu završilo sve što su imali, čekanje pomoći nije rješenje

'Vani je to već poznato otprije, ali od prošle godina mi pokušavamo približiti i hrvatskim turistima', kaže Damir Oštrić, Solana Nin. 'Ovo nigdje nismo vidjeli i jako nas zanima povijest solane', kaže turist Romano. 'Mislim da je proizvodnja neobična i potpuno netipična', kaže turist Peter.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.