Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beogradski mediji o podršci Sanadera Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi beogradski listovi u subotu izvještavaju o posjetu hrvatskog premijera Ive Sanadera i u prvi plan ističu njegovu podršku nastavku europskih integracija Srbije.

Tako "Politika" i "Danas" na naslovnim stranicama izvlače isti
naslov: "Sanader: Držimo palčeve Srbiji", iz izjave hrvatskog
premijera da Hrvatska "drži palčeve Srbiji da ostvari zacrtano i do kraja godine s Europskom unijom potpiše sporazum o stabilizaciji i pridruživanju".

Pročitajte i ovo Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed'' Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare"

"Politika" navodi da Srbiju i Hrvatsku spaja "vjera u ujedinjenu
Europu", te da su premijeri Ivo Sanader i Vojislav Koštunica "izrazili čvrstu opredijeljenost prema europskim vrijednostima", a "Danas" među ostalim izdvaja i posjet hrvatskog premijera Sanadera Subotici, gdje je "čestitao i srpskoj manjini u Hrvatskoj i hrvatskoj manjini u Srbiji na međusobnoj suradnji".

"Večernje novosti" na naslovnoj stranici, pod naslovom "Sad zajedno u Europu", izdvajaju izjavu premijera Sanadera da "rješenje za Kosovo ne može biti nametnuto" i Koštunice da se "nesporazumi mogu rješavati samo kompromisima i uz uzajamno povjerenje".

List ističe da su odnosi između dviju zemalja sve bolji, te dodaje da se "i vanjska manifestacija tih odnosa vidjela u samom protokolu posjeta premijera Sanadera Beogradu".

- On je prvi dužnosnik strane zemlje koji je na platou ispred zgrade Vlade Srbije dočekan s crvenim tepihom, postrojenom počasnom gardom i vojnim orkestrom", piše list i dodaje: "Najmarkantniji zajednički  zaključci razgovora dužnosnika susjednih država bili su: Srbija i Hrvatska imaju zajedničku budućnost u ujedinjenoj Europi, prošlost se ne smije zaboraviti, ali se budućnost mora graditi na novim stabilnim
temeljima međusobnog uvažavanja i suradnje". 

"Glas javnosti" na naslovnoj strani pažnju pridaje otvaranju renoviranog graničnog prijelaza Bajakovo-Batrovci i pod naslovom "Granica za suradnju bez granica", izdvaja izjavu Sanadera da su "Hrvatska i Srbija pokazale Europi zajednički napor i podršku u njezinom ujedinjavanju",
te Koštunice da "taj događaj upućuje na približavanje dvaju naroda i opredjeljenje europskim vrijednostima".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene