Barbara Štrbac osvojila novu medalju na SP-u novinara skijaša - 3
Barbara Štrbac osvojila novu medalju na SP-u novinara skijaša - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Na SP-u novinara skijaša u Rusiji Štrbac je osvojila brončanu medalju u kombinaciji. U utrci nordijskog skijanja klasičnim stilom 7. je bio Darin Janković, komentator Sportklub televizije. Milan Vuksan s Nove TV bio je 13. Novinarka portala Telegram Ana Raić-Knežević doskijala je do 9. mjesta u nordijskoj utrci.


Hrvatska je osvojila novu medalju na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša koje je od 18. do 25. siječnja održano u ruskom skijaškom centru Rosa Khutor. Reporterka Nove TV Barbara Štrbac uzela je brončanu medalju u kombinaciji. Naime, na ovom prvenstvu novinari skijaši natječu se u alpskom i nordijskom skijanju. Nakon što je osvojila zlato u veleslalomu Štrbac je bila peta u nordijskoj utrci, te je u kombinaciji bila ukupno treća.

Vezani članci Barbara Štrbac Hoće li se rat u Ukrajini preliti na Moldaviju? Proruska regija izdala uzbunu za terorizam, podigla razinu sigurnosti... Barbara Štrbac Stručnjak o fosfornom streljivu i kemijskom oružju: "Simptomi trovanja su vrlo ružni - tremor mišića, pjena na ustima, teško disanje, bolovi u tijelu..."

Izvrsno sedmo mjesto u utrci nordijskog skijanja klasičnim stilom zauzeo je Darin Janković, komentator Sportklub televizije, dok je Milan Vuksan s Nove TV bio 13. Novinarka portala Telegram Ana Raić-Knežević doskijala je do 9. mjesta u nordijskoj utrci.

"Hrvatski tim u kojem je bilo četvero medijskih djelatnika ponovno je bio odličan. To nam daje nadu i za buduće nastupe na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša.

Iduće godine novinari skijaši svoje bi snage trebali odmjeriti u Kazahstanu.

Ova prvenstva osim natjecateljskog imaju i značaj za našu medijsku profesiju. Naime, sastaju se novinari iz cijelog svijeta te razmjenjuju iskustva. Tako je ove godine održan izniman okrugli stol o slobodi medija, te novim trendovima u digitalnim medijima.

Upoznali smo i skijaški centar Rosa Khutor koji je 2014. zajedno sa Sochijem bio domaćin zimske Olimpijade, a sada se trudi proširiti svoju ponudu prema globalom skijaškom svijetu", rekla je Ana Raić-Knežević, predsjednica Sekcije novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju