Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandićev kabinet: Život u Zagrebu mjesečno skuplji 55, a ne 141 kunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odsjek za odnose s javnošću Kabineta zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića opovrgnuo je danas tvrdnje (SSSH) iznesene u jednom dnevnom listu da je zbog poskupljenja komunalija "život skuplji za 1700 kuna godišnje", (odnosno 141,66 kuna mjesečno), ističući da se troškovi života u Zagrebu povećavaju za 55 kuna mjesečno po domaćinstvu, a da ostala navedena poskupljenja nisu u nadležnosti Grada Zagreba.

Taj odsjek u priopćenju navodi da je "prema izračunu Gradskog ureda za gospodarstvo, cijena vode i odvodnje za četveročlanu obitelj povećana za 43 kune, dok je cijena odvoza kućnog smeća za stan (prosječne veličine 63 četvorna metra) povećana za 10,76 kuna. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijene benzina i dizela gotovo izjednačene Slika nije dostupna London: Olimpijski stadion skuplji 77 posto od predviđenog

To znači da su troškovi po domaćinstvu zbog poskupljenja usluga Grada na mjesečnoj razini povećani za 53,76 kuna, ističu u priopćenju.

Također navode da jedan dnevni list u tekstu pod naslovom "Život skuplji 1700 kn" u priloženoj tablici na krajnje neprimjeren način sugerira da se radi isključivo o poskupljenjima usluga koje pruža Grad Zagreb, te da to jednostavno ne odgovara činjeničnom stanju.

Od devet artikala u tablici navedena je samo jedna stavka (karta ZET-a) na koju Grad ima utjecaja. Cijene ostalih stavki - mlijeka, kruha, ulja, mesa, jaja, sira, te goriva eurosuper i eurodizel formiraju se na slobodnom tržištu ili je djelomičan utjecaj na ta poskupljenja moguć, ali samo s državne razine, navodi se u priopćenju.

"Poskupljenja energenata i osnovnih prehrambenih proizvoda nisu u nadležnosti Grada Zagreba. Svako stavljanje tih poskupljenja u kontekst usluga koje pruža Grad Zagreb predstavlja grubu manipulaciju javnošću i građanima", navodi se u priopćenju Odsjeka za odnose s javnošću Kabineta zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koje je potpisala glasnogovornica Iva Mia Erak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene