Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ipak će ostati počasni građanin Srebrenice, jer su bošnjački zastupnici u općinskom vijeću u četvrtak odlučili povući svoj raniji prijedlog da mu se to priznanje poništi.


Prošlog tjedna vijećnici iz Stranke demokratske akcije (SDA) i Stranke za BiH (SBiH) zatražili su da se Milanu Bandiću oduzme naslov počasnog građanina Srebrenice zbog njegove izjave kojom se založio za uspostavu trećeg entiteta u BiH, što su Bošnjaci doživjeli kao poticanje na podjelu države.

Vezani članci Novinarka Provjerenog pokušala kupiti stan kako su to radili Bandićevi prijatelji iz djetinjstva (Foto: Provjereno) - 1 "Dajte mi to pogurajte": Reporterka Provjerenog pokušala kupiti stan onako kako su to radili Bandićevi prijatelji iz djetinjstva Performans ispred HDZ-a (Foto: Facebook stranica Želim biti Milan Bandić predsjednik RH/Screenshot) ''Milan Bandić'' pobacao zakone i upalio kosilicu ispred HDZ-a: "Ovi zakoni su nam viška"

S takvim obrazloženjem Bandiću je krajem ožujka 'ukinuto' zvanje počasnog građanina Sarajeva.

Titula počasnog Srebreničanina dodijeljena mu je još 2009. godine na prijedlog vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba.

Uz Bandića ovaj je naslov tada zaslužio i načelnik općine Inđija u Srbiji Goran Ješić.

Načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković ranije je izjavio kako mu zapravo nije jasno zašto su Bandić i Ješić uopće zaslužili ovakve počasti.

Milanu Bandiću oduzet naslov počasnog građanina Sarajeva!

"Grad Zagreb jedino pomaže vijeću bošnjačke nacionalne manjine Zagreba oko dolaska u Srebrenicu svake godine. To je sva aktivnost koju smo imali zajedno i nekakav sanitet koji je doniran Srebrenici", kazao je Duraković sarajevskom "Oslobođenju".

Bandić je Srebrenici zapravo pokolonio jedno ambulantno vozilo, a Duraković tvrdi kako nije riječ ni o čemu posebno vrijednom jer je zapravo u pitanju "vozilo koje je otpisano".

Za načelnika Inđije Duraković je kazao kako je postao počasninim Srebreničaninom bez bilo kakve zasluge. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook