Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić pustio u promet ulice oko Kvaternikova trga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je pustio u promet potpuno obnovljenu Ulicu Nova Ves, a potom, dva dana prije zakazanog dovršetka radova, i ulice oko Kvaternikovog trga: Domjanićevu s rotorom u Petrovoj ulici i Šrapčevu te Maksimirsku i Vlašku kod križanja s Domjanićevom i Heinzelovu ulicu do križanja sa Zvonimirovom.

Za Novu ves građani i tamošnji stanari imali su samo riječi pohvale.

Pročitajte i ovo Procvat Pelješca - 4 Turistička sezona traje duže Procvat mjesta oko Pelješkog mosta: Tko je najviše profitirao u posljednje dvije godine? Gužva u prometu izmijenjene trase Spremni na kaos? Tramvaji ne voze ovim dijelom Zagreba

"Rekonstruirano je 1050 metara prometnice, izmijenjena je kompletna komunalna infrastruktura i uvedena nova javna rasvjeta, a obnovljena je i javna pješačka površina na Gupčevoj zvijezdi, za što je ukupno utrošeno više od 16 milijuna kuna", izjavio je Bandić novinarima.

Napomenuo je da će Nova ves biti jednosmjerna ulica, kako prometnica, tako i šetnica, jer su se, kaže, projektanti i stanari ipak "našli na pola puta" i dogovorili oko širine pločnika nakon što su stanari upozorili da je preuzak da bi se njime mimoišlo dvoje ljudi. Gradonačelnik Bandić je uočio da nedostaju još dvije klupe u ulici i upozorio kako i to treba što prije postaviti.

Za razliku od Nove vesi, gdje su stanari bili zadovoljni radovima, na Kvaternikovom trgu su gradonačelnika i suradnike dočekali stanari Galjufove, dosad slijepe ulice, glasno negodujući što će njihova ulica uskoro postati prometnica.

Bandić se nije zaustavljao pred građanima već je prošetao do rotora u Petrovoj ulici i ondje zahvalio svim stanovnicima tog dijela grada na strpljenju što su "stoički" izdržali tri mjeseca teških radova, a radnicima čestitao što su posao obavili dva dana prije roka.

Najavio je da će u Šrapčevoj i Domjanićevoj biti i posađeno 44
stabla, kao i u Galjufovoj gdje je jedno stablo srušeno, a posadit će se 14 novih i postaviti terasa "za ispijanje kavice".

Koordinator radova Davor Brčić izvijestio je da su radovi na
prometnicama oko Kvaternikovog trga većim dijelom dovršeni, a slijede radovi na dovršetku instalacija, cestovne prometnice kao i tramvajske pruge oko Kvaternikovog trga koji će biti dovršeni do kraja rujna, dok je rok za dovršetak radova na samoj plohi trga 1. studeni.

Rekao je i da će se Šubićevom ulicom, od Kvaternikovog trga do križanja s Martićevom, zasad moći koristiti samo pješaci, a cestovni dio pričekat će dovršetak gradnje pješačkog podhodnika i instalacija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene